Европейската седмица на спорта стартира за седма поредна година в България между 23-30 септември

#BeActive-Време е да Бъдеш активен отново, нищо не може да те спре”

0
 

Сподели

Shares

Между 23 и 30 септември 2021 г. за седми пореден път България е домакин на #BeActive Европейската седмица на спорта. Инициативата на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите от Европейския съюз ще включва различни спортни събития и прояви.

Тазгодишното издание в периода 23-30 септември 2021г., в гр. София и други градове на страната, Министерството на младежта и спорта организира различни спортни инициативи и събития за насърчаване на активното спортуване, подобряване на физическата активност на населението и популяризиране на здравословното хранене.

Снимка: Европейска столица на спорта/Facebook
Снимка: Европейска столица на спорта/Facebook

Седмата поредна спортна Седмица в България ще бъде под мотото „Време е да бъдеш активен отново, нищо не може да те спре“.

В програмата са включени разнообразни прояви със спортна насоченост с участието на популярни личности и изявени български спортисти. Организирането на всички събития от Европейската седмица на спорта ще бъде съобразено с изискванията и разпоредбите на Министерството на здравеопазването и препоръките на Европейската комисия за провеждане на публични прояви в условията на променяща се епидемиологична обстановка в резултат на разпространението на COVID-19.

Снимка: Европейска столица на спорта/Facebook
Снимка: Европейска столица на спорта/Facebook

Акценти от програмата на Европейска столица на спорта

-23 септември, 18.30 ч. – Официално откриване в Княжеската градина на Европейската седмица на спорта в партньорство с фондация „София – Европейска столица на спорта“. Фокусът на програмата ще бъдат спортове, които могат да се практикуват на открито в градска среда.

-24 септември, 11.00 – 12.30 часа EWoS информационен ден и семинар за студенти от НСА

-25 септември, 15.00 – 21.00 ч.  – #BeActive Спортно селище, включително изкачване на фасадата на НДК, спортно ориентиране, скейтборд, бойни спортове, художествена гимнастика, летене с балон и #BeActiveNight в пространствата пред Националния дворец на културата. В спортното селище над 30 федерации и клубове ще представят дейността си чрез демонстрации и информационни материали. Нощта на спорта ще продължи с програма на сцена с участието на посланиците на Европейската седмица на спорта, спортисти и музикална програма.

– 26 септември, 10.00 ч. – Тренировъчен ден с посланици на онлайн и на живо във Фейсбук – йога и хийт тренировки.

Снимка: Европейска столица на спорта/Facebook
Снимка: Европейска столица на спорта/Facebook

– 28 септември, 9.00 – 19.00 ч. – Ден на отворените врати във фитнес центровете в София и страната. Инициативата се реализира в партньорство с компания „Benefit Systems“, управляваща програмата MultiSport.

-28-29-30 септември – #BeActive Tour във Враца (28.09), Монтана (29.09) и Видин (30.09). В дните на обиколката в отделните градове спортни федерации и местни клубове ще представят в различни дисциплини по атрактивен начин чрез спортни игри и демонстрации своята дейност с насоченост към детската публика в училищна възраст. Целта е да се ангажира интереса на децата към спорта, като на място им се предоставя възможност да наблюдават и участват в спортни игри.

-14-27 септември – Изложба в НСА „Васил Левски“,

-28 септември – 11 октомври  – Изложба в парка на НДК.

Национален координатор за България е Министерството на младежта и спорта, което изпълнява проект за организацията на събитието на национално ниво, съфинансиран по Програма „Еразъм +“ на Европейския съюз.

Списание 360 е координатор партньори, благодарение на което ви очакват няколко допълнителни изненади!

Снимка: Европейска столица на спорта/Facebook
Снимка: Европейска столица на спорта/Facebook

Европейската седмица на спорта ще се реализира в партньорство с:

  • Столична община
  • Фондация „София – европейска столица на спорта“
  • Компания „Benefit Systems“, програма MultiSport
  • Български червен кръст
  • Национална спортна академия „Васил Левски“
  • Национален център по обществено здраве и анализи към Министерството на здравеопазването
  • „Булспорт – Асоциация за развитието на българския спорт“
  • „Метрополитен“ ЕАД
  • FitSpo
  • Минерална вода Велинград
  • TYPE
  • KWIAT +
  • списание 360

Повече информация можете да откриете на официалната Фейсбук страница на събитието.

Снимка: Европейска столица на спорта/Facebook
Снимка: Европейска столица на спорта/Facebook

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.