Първият етап на Red Bull Bike the Balkan бе завършен за по-малко от 8 часа

В дългия 110-км етап финишираха Цветан Иванов и Димитър Михайлов, които преминаха трасето за 7:42:02

0
 

Сподели

Shares
Цветан Иванов и Димитър Михайлов/RedBulllcontentpool

Red Bull Bike the Balkan по емблематичния маршрут Ком-Емине стартира вчера (23 август) в 07:00 сутринта. Най-младият участник в състезанието – Цветан Иванов (22), заедно със съотборника си Димитър Михайлов (43) прекосиха първия етап в състезанието за по-малко от 8 часа.

“Това е истинско постижение и иска доста каране и издръжливост”, коментира техническият директор на събитието Бойко Танчев.

Втори във временното класиране са Станимир Иванов и Петър Чавдаров с време от 8:15:50/ +34:38 зад 1-ви отбор, следвани от Минко Банчев и Петър Матов с време 8:31:48 / + 50:46 изоставане. Финиширалите отбори към настоящия момент са 11, а последен остава единственият женски тийм (Виктория Данова и Лили Георгиева) осмелил се да се впусне в нелекото приключение.

Всички 14 регистрирани отбора от по двама души трябваше да пристигнат в неделя на хижа Ком за регистрация и техническа конференция. Поради пътно произшествие, един от отборите не успя да стигне до локацията и отпадна от състезанието. Още 1 отбор се отказа след първия подкрепителен пункт в село Лакатник.

Снимки: Александър Вълчев

В четвъртият ден от състезанието Red Bull Bike the Balkan стартират 16 участника (8 отбора) от местност Узана, Габрово. Най-младият участник в състезанието – Цветан Иванов (22) заедно със съотборника си Димитър Михайлов (43) продължават да са първи в състезанието, като завършват етапа Узана – х. Буковец за 4:46:14.

Вторите в състезанието – отбор Barbarians – изостават с +2:49:20, но изминават 88км разстояние за 5:27:42.

Трети в общото класиране са Радослав Арнаудов и Самуил Велинов с време за етапа 8:24:25.

На 27.08, състезателите тръгват от х. Буковец към Върбишки проход.

В класирането участват 8 отбора, но още 2 карат извън класирането.

Условията в днешния ден са с леки превалявания и 1-ви отбор минава 92-ва километровият етап за 5:01:07.

Снимки: Александър Вълчев

“Очаквахме етапът да е по-бърз. Проблемът беше мокрите камъни и трудното намиране на правилна траектория. За мен лично пречка представляваше, че почти не можах да седя на седалката заради протриване.”, казва Цветан Иванов.

До момента, финалът на Върбишки проход са минали 7 отбора, включително и единственият женски отбор в състезанието – Лея.

Ако момичетата успеят да стигнат навреме до нос Емине и изминат 140-километровия последен и най-дълъг етап, те ще са първите жени в историята, прекосили трасето Ком-Емине за 6 дни.

Цветан Иванов и Димитър Михайлов/ снимка: RedBullcontentpool

Актуална информация ще намерите на Facebook страницата на събитието, както и на Instagram профилa на организаторите. 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.