Катерачен гидовник: Локация Костенец (видео)

Отиваме до ръба на скалата с новото видео на Поли-Чан Петрова

0
 

Сподели

Shares

 

На снимката: Маргарита Георгиева/ фотография: Поли Петрова

Проектът на Поли-Чан Петрова, озаглавен To The Crag/Към скалите, продължава да се с развива с пълна сила и да ни показва топ катерачни обекти в страната, към които да се отправим в следващия удобен момент. 

Новото видео е от локацията Костенец, водопадът в селото (да не се бърка с град Костенец). Там е много подходящо за лятно катерене, защото има два сектора за спортно катерене.

На снимката:Виктор Коларов / фотография: Поли Петрова

Единият гледа на изток, другият – на запад, следователно винаги единият е на сянка. В района има и приятна рекичка, където да се охладите в жегите. Маршрутите са много интересни и предлагат различни възможности.

„Във видеото ще чуете и една интересна история на Кер за първото му идване до Костенец и как подценяването на сезона проваля катерачната му сесия“, издава Поли.

Идеята на проекта To The Crag/Към скалите е да документира катерачните обекти в страната, да промотира местните природни забележителности (има много!), да окуражи безопасното и етичното катерене, намалявайки до минимум човешкия отпечатък по скалните обекти. Ако искате да се включите във финансирането на проекта и да подпомогнете правенето на нови епизоди (разходи за гориво, храна, екипировка), можете да го направите тук.

На снимката: Вихра Иванова / фотография: Поли Петрова

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.