Новият Subaru Outback Premium: Нашият избор за приключенски транспорт

Защо избрахме високопроходимия автомобил за обиколката ни из страната с доц. Сандю Бешев

0
 

Сподели

Shares

 

Сандю-1Както вече обявихме – многоуважаваният от нас Сандю Бешев тръгва на обиколка в страната, за да представи книгата „Истории за началото на планинарството в България”. Щастливи сме, че доц. Бешев, който притежава един от най-богатите архиви на тема „планинарство и алпинизъм“, ни се довери, за да издадем заедно тази книга. Впечатляващо е да си на 87 години и да продължаваш да развиваш активна дейност – да ходиш по планини и да изкачваш върхове, да пишеш статии, книги (без да използваш очила), да се срещаш с читатели, обикаляйки страната!

ВИЖ повече за това тук.

 

За нас, в 360, беше много важно да засвидетелстваме уважението си към него и да му осигурим максимално удобно пътуване – в рамките на два месеца той ще обиколи България, за да се срещне с читатели и любители на планините. Първо е ред на Родопите, после – на Подбалкана и София, след това – на Черноморието и Североизтока, а накрая – на Западна България (от Видин, през Враца, до Петрич). Затова се обърнахме към нашия партньор – Subaru, марката автомобили, която определено е предпочитана от хората, шофиращи често по планинските пътища по света.

Радваме се, че от Subaru ни предложиха наистина впечатляващо возило за доц. Бешев – такова, с каквото той да пътува възможно най-удобно, дори по черни пътища, както и да можем да съберем целия багаж, с който се отправяме на това двумесечно пътешествие. Така, освен с доц. Бешев, на всяка локация ще можете да се срещнете и с последния модел Subaru Outback 2.5i PREMIUM, който притежава най-модерните технологии за сигурност. Ако представлява интерес за вас, ще можете да чуете и личните впечатления на хората от екипа за нея.

Забележителното Subaru Outback 2.5i PREMIUM

PREMIUM e наи-високият клас от модела Outback и смело можем да кажем, че това е автомобил, който всеки планинар би оценил високо. Каквато всъщност е и проходимостта на машината – висока!

Имайки предвид, че ще возим човек на близо 90-годишна възраст, за нас, на първо място, бяха важни две неща в избора на автомобил – сигурност и комфорт. Subaru Outback отговаря 100% на тези изисквания. Той е специфичен клас – кросоувър, който съчетава комфорта при шофиране на лека кола със сигурността и проходимостта на SUV.

Машината е снабдена с усъвършенствани системи за защита и за предотвратяване на сблъсъци. Уникални технологии, като Глобалната платформа на Subaru (SGP) и системата от камери EyeSight, като всевиждащо око, зорко следят за ситуацията във и извън автомобила, и своевременно предупреждават за множество опасности, включително умора или разсеяност на самия водач/Driver Monitoring System/.

Приятно вечатление прави и видимостта от шофьорското място, която е решена по такъв начин, че мъртвите точки при прозорците, огледалата и колонките да бъдат сведени до абсолютния минимум. Освен за пътната безопасност, тази характеристика се оказа и доста удобна при движение по пресечен терен, защото ни позволява много по-точно да определим траекторията си на придвижване. Особено с помощта на страничното огледало, което при движение на заден ход автоматично се наклонява надолу.

По отношение на комфорта, освен с просторния интериор с достатъчно пространство за всички пътници и изключително тихото купе, автомобилът се отличава и с големия 11.6-инчов сензорен дисплей. Той позволява интуитивното управление на широк набор от инфотеймънт функции, между които изключително приятна навигация, двузонова автоматична климатична система, която вече неколкократно ни спаси от жегите, и невероятната аудиосистемата на Harman/Kardon, която ни накара да се чувстваме като в звукозаписно студио, докато слушахме любимите си парчета!

Subaru Outback за outdoor ентусисастите

За краткото време, за което експлоатираме машината, вече успяхме да си съставим списък с някои от най-важните точки, заради които Outback е точният автомобил за outdoor хората:

  • Макар да не е офроуд автомобил, машината притежава невероятна проходимост, благодарение на системата Symmetrical AWD осигурява стабилно и безопасно шофиране по различни пътни настилки. Нещо, в което успяхме да се убедим по любимия ни офроуд маршрут в Лозенската планина.
  • Ергономичност – всичко в тази кола е направено с една единствена цел: лекота и удобство при експлоатация. Това позволява вниманието на водача да е изцяло изнесено навън при движение през коварни местности, а системи като SI-DRIVE и X-MODE, които осигуряват правилния режим на шофиране, според условията, са буквално на един клик.
  • Без значение какви са любимите ви outdoor дейности, бъдете сигурни, че цялата ви екипировка лесно и удобно ще бъде побрана във или върху автомобила. Subaru Outback се отличава с изключителната си функционалност. Товарната зона е просторна и спокойно може да побере водолазните сакове + бутилките на двама души, а задната врата притежава функция за автоматично отваряне, когато сте със заети ръце. При нужда от допълнителен обем, можете да се възползвате от падащите задни седалки и да вкарате цял велосипед отзад, без много да му мислите. Ако и това не ви е достатъчно – вградените рейлери на покрива ще ви помогнат да пренесете каяка или надуваемата си лодка до зоната за десант.

Малко характеристики за финал

Outback 2.5i PREMIUM

Максимална скорост: 193 км/ч
Ускорение 0-100 км/ч: 10,2 сек
Разход на гориво, WLTP комбиниран цикъл на движение: 8,6 л/100 км
Емисии CO₂  WLTP комбиниран цикъл на движение: 193 г/км
Двигател: Бензинов, хоризонтално разположен, 4-цилиндров, DOHC, 16 клапана
Скоростна кутия: Lineartronic

Ориентировъчна цена на автомобил Outback 2.5i PREMIUM: 91 500 лв. с ДДС+ 990 лв с
ДДС за боя перла/металик

Ориентировъчна цена на базов модел Outback 2.5i STYLE: 78 500 лв. с ДДС + 990 лв с ДДС за боя перла/металик

Заявете пробно шофиране на официалния сайт на марката за България – Subaru.bg.bg

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.