Сандю Бешев започва обиколка на страната за среща с читатели

В продължение на два месеца той ще представя книгата “Истории за началото на планинарството в България” - издание на 360

0
 

Сподели

Shares

Сандю-1

В края на 2020 г. започнахме издаването на серия от книги и албуми, посветени на българските приключенци – само по себе си, едно истинско приключение за нас, екипът на 360.

Започнахме с албума “Български приключенски фотографи”, в който представихме творчеството на 18 майстори в областта на приключенската фотография и личните им истории, разказани от самите тях.

Във втората книга 

“Истории за началото на планинарството в България”

проследихме зараждането на българското планинарство, алпинизъм и планински туризъм, както и на част от практикуваните екстремни спортове у нас. В нея има отделни глави за Планинската спасителна служба и за планинските водачи. Записани са първите български постижения по различни планинарски класики – от 1864 г. до ден днешен.

ВИЖ повече за книгата тук.

Sandyu_360
Сандю Бешев и екипът на 360. Снимка: Георги Георгиев

Най-важната роля в това издание, разбира се, изигра главният разказвач – доц. Сандю Бешев, който е посветил 70 години от живота си на алпийската култура. Доц. Бешев притежава един от най-богатите архиви по темата, а самият той е участник в някои от ключовите събития, останали в историята на българското планинарство и алпинизъм.

ВИЖ повече за Сандю Бешев тук.

Сандю Бешев - пик Ленин
Сандю Бешев на пик Ленин (сега – Авицена)

Обиколка с доц. Сандю Бешев

Сега с 87-годишния вече ветеран-алпинист, хроникьор и писател ще обиколим България, за да се срещнем с вас и да ви разкажем повече за книгата, а от самия доц. Бешев винаги има какво да се чуе.

В рамките на два месеца, заедно с туристическите дружества в страната, организираме серия от срещи с читатели и планинари, алпинисти и любители на екстремните спортове.

Обиколката на Сандю Бешев се осъществява благодарение на Subaru.
Sandyu_2
Доц. Сандю Бешев. Снимка: 360

Първите срещи са свързани с годишнината от историческта експедиция Безенги. На 19.08 в 12 часа на втора тераса на Мальовица традиционно се отбелязва трагичния инцидент от 1961 година. Доцент Бешев е един от участниците в тези важни за българското планинарство събития и ще присъства на събитието. След като слезе обратно в ЦПШ-Мальовица около 17:30 часа Сандю ще направи презентация, където ще разкаже за личните си спомени. На 18 ти презентация ще има и в сградата на ПСС в Боровец.

Следват родопските локации Асеновград и хижа Момчиловци. Така ще обиколим България от край до край, като за комфортното пътуване на уважавания от нас доц. Бешев сме осигурили пътуването му да е с новия Subaru Outback.

Вижте повече за автомобила тук.

Subaru_1
Новият Subaru Outback. Снимка: Subaru

Ако имате желание доц. Бешев да посети и вашето населено място, можете да ни пишете, а подробности за обиколката и срещите с публиката следете във Фейсбук страницата ни.

Във връзка с ковид ситуацията, ви информираме, че Сандю Бешев е ваксиниран, а спазването на дистанция и носенето на предпазни маски ще бъде задължително по време на срещите.

Очакваме ви!

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.