Защо да полетим с ПараПламен това лято?

Сбъдни мечтите си с "Полети и приключения" и специална отстъпка до края на юли!

0
 

Сподели

Shares

 

Снимка: личен архив

Ако никога не сте летели с парапланер, то едва ли знаете колко страхотно е чувството и какво усещане за свобода ви дава. Полетът с парапланер е най-лесният и достъпен начин да видите света от погледа на птица и да се насладите на гледки, за които не сте и подозирали. Срещаме ви с Пламен Калоян Тодоров/ПараПламен, както го познаваме в средите/ – професионален тандемен пилот в семейната фирма “Полети и приключения”, непоправим авантюрист и определено един от най-сигурните ни варианти, ако искаме да видим света отвисоко.

Попитахме го повече какво трябва да знаем за въздушното приключение преди и по време на изпълнението му и защо много бързо ще ни стане любимо забавление:

Какво най-общо представлява полетът с парапланер и на какви условия трябва да отговаряме, за да полетим?

Полетът се изпълнява от един пилот и един пасажер в тандем. Всеки човек може да полети. Хубаво е да има елементарна двигателна култура. Теглото на пасажера може да бъде до 120 килограма, а ако има някакви здравословни проблеми, е препоръчително да уведоми пилота си.

Снимка: личен архив

Какво включва екипировката при полет?

Екипировката се състои от три основни компонента – парапланер, сбруя (седалка) и запасен парашут. При полет в тандем пилотът и пасажерът седят в две отделни сбруи. Също така, предлагаме и екшън заснемане, за да запазим незабравимите моменти на всеки.

Какви са техническите параметри на един полет-времетраене, височина, излитане, приземяване?

Всеки полет е уникален. Времетраенето и височината са различни, в зависимост от метеорологичните условия. Някой път може да излетиш с нагласа за кратък полет, а пък да летиш с часове наред и дори да кацнеш на ново и непознато място. В това е тръпката.

Снимка: личен архив

Как се появи “Полети и приключения“?

Ние сме семейна фирма. Баща ми лети от над 25 години, майка ми също. В началото баща ми започна да лети с тандем, за да вози близки и приятели, а през 2011 г. направихме първата си лебедка и започнахме да предлагаме тандемните полети като услуга. Срещнахме голям интерес в лицето на нашите клиенти и някак си неусетно аудиторията ни се разрасна през годините. Постепенно започнахме да развиваме и другите си дейности.

Предлагаме планински турове – пешеходни и маунтин байк. Също така, правим и разходки с каяк предимно на яз.Искър, както и на много други локации. Най-голямото удовлетворение за нас е да виждаме хората усмихнати, щастливи, с положителни емоции.

Какво представлява полетът с лебедка?

Лебедката представлява устройство, което се монтира за кола, и след като наберем достатъчно височина, се отделяме от въжето и започваме да летим свободно. Много е подходящо за хора, които не са летели досега, защото се излита от равно място, или искат да опитат нещо не чак толкова екстремно като за първи път. Също така е много подходяща за по-масови мероприятия и тиймбилдинг, защото се излита и каца на едно и също място, като и останалите от компанията могат да наблюдават полета през цялото време.

Откъде излитате най-често. С какво се характеризира всяка една от локациите?

Летим предимно от Витоша и Сопот. Полетите от Витоша са специфични с това, че можем да летим над града, малко след като излетим от планината. Това е най-добрият начин да видиш града от високо. Сопот е разположен в парк Централен Балкан и там може да се насладите на красотата на Стара планина. Летим и от много други локации, тъй като в България има много планини и почти всички са подходящи за летене.

Снимка: личен архив

Как най-лесно можем да си организираме полет и какво да очакваме?

Най-лесно можете да закупите ваучер за приключение директно от сайта ни, също така на страницата ни във фейсбук може да следите за предстоящите ни дати за полети и събития. Ако искате да запечатате момента, от „Полети и приключения“ предлагат видеозаснемане и снимки с екшън камери GoPro и Insta360.

Очаквайте нещо ново, забавно и незабравимо. Полетите с нас винаги са приключение. Ако имате някакви съмнения и ви е необходим кураж, доведете и своите приятели!

Снимка: личен архив

Екипът на Полети и приключения ще ви отведе в сърцето на природата и най-красивите места за летене в България. А дозата адреналин ще определите самите вие.

Полети се изпълняват от опитен пилот и пасажер в тандем. През лятото ПараПламен и останалите пилоти от компанията летят предимно на Витоша, Сопот и Чепан, а също така и по Черноморието – Морската градина в Бургас, Албена, Топола, Иракли.

Всички любители на приключенията и списания 360° получават специална отстъпка от 10% на всеки полет до края на юли 2022 г.  

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.