Българска катерачна експедиция с мисия в Памиро-Алай

Експедицията на Дамян Чопланов стартира този август

0
 

Сподели

Shares

 

 

Снимка: личен архив

Въпреки трудните времена за всеки приключенец и авантюрист и световно наложените забрани за пътувания, един българин решава да се отправи на вълнуващо алпийско приключение. Експедицията носи името Big wall – infiniti line project, а българинът Дамян Чолпанов е главният й инициатор.

Всички сме чували за големите световни катерачни стени, техния мащаб и недостижимост, но малцина са дръзналите да се отправят към тях. Калоферецът ни споделя, че локацията на българската експедиция е в планината Памиро-Алай, в района Ляйляк, на една от двадесетте най-големи стени в света.

Катерачите на този етап искат да запазят в тайна името на върха, но основната цел е прокарване на изцяло нов маршрут по северната му стена. Това ще бъде едно истинско постижение за българското катерачно общество.

По време експедицията ще бъде заснет и късометражен филм, за да може всеки да съпреживее и да се докосне до мотивацията, вдъхновението и силата на тези момчета, които имат смелостта да се насочат към скалните отвеси на тези големи стени.

Пожелаваме успех на Дамян Чолпанов и неговия проект, и чакаме добри новини.

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.