Заедно до първия връх на Боян Петров – Върховръх!

Срещата за изкачване ще се състои на 6 август от 11.00 часа пред хижа "Върховръх"

0
 

Сподели

Shares

 

През ноември 2017 г. Боян Петров предпочете една от първите презентации на книгата му „Първите седем” да бъде в Перущица, там където е коренът му, а и в детските си години той прекарва по цели лета при баба и бядо. Както се и очаква, презентацията преминава при подчертан интерес. Продадени са значителен брой книги, а на редица личности Боян подарява екземпляри с автограф. Една от подарените книги е и на местното туристическо дружество „Върховръх”, на която той собственоръчно е написал:

На ТД „Върховръх”- да знаят, че тръгнах от Върховръх към Хималаите – Боян”

Книгата остава в дружеството като една от най-ценните реликви, особено сега, когато Боян не е между перущенци. В негова памет ръководството на дружеството решава да поднови маркировката от хижа „Върховръх” към едноименния връх. И това ще стане в петък, 6 август, от 11.00 часа. Всички участници заедно ще тръгнат от хижата към върха. Дни по-рано по пътя към върха ще бъдат поставени специално изработени указателни табелки. На самия връх обаче участниците ще поставят заедно специална табелка, която ще напомня, че още в ранните си детски години, заедно с дядо си, Боян е направил първото си кръщение в туризма,  като е изкачил връх Върховръх. Табелка ще бъде поставена и на самата хижа.

Боян Петров; Фотография: Тихомир Рачев
Боян Петров; Фотография: Тихомир Рачев

Вечерта, от 19.00 часа в хижата ще се състои и програма, посветена на живота, творчеството и алпийската му дейност.

Организаторите на проявата – туристическо дружество „Върховръх”, със съдействието на кметството и други обществени организации в Перущица, канят всички, които си спомнят за Боян Петров, да дойдат в 11.00 часа пред хижата и заедно да извървят „Първите стъпки на Боян към върховете”.

Екипът на 360, заедно със сътрудниците си, се присъединява към поканата и ще вземе най-активно участие в тази проява. Тъй като и аз се чуствавм към съорганизаторите на проявата и част от колектива на списанието, завършвам с личната си покана към вас.

Чакам ви в 11.00 часа, на 6 август пред хижа „Върховръх”!

 

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.