Red Bull Bike the Balkan по маршрута Ком-Емине стартира след по-малко от месец

Можеш да се запишеш до 9-ти август!

0
 

Сподели

Shares
Снимка:Redbullcontentpool

Отборното 6-етапно състезание по маршрута „Ком-Емине“ по двойки стартира след по-малко от месец. Платформата за записване е отворена до 9-и август!

„Маршрутът Ком-Емине върви по билото на Стара планина, от връх Ком до нос Емине, дълъг е около 600 км, с положителна денивелация 15 000 м. Карането е планински тип, по пътеки, черни пътища, и се катерят скали“, споделя Бойко Танчев, технически директор на състезанието.

Трасето е разделено на 6 етапа, като първият е тежък физически – от вр. Ком до прохода Арабаконак, заради голямата денивелация.

Вторият етап е по-кратък като километри – от Арабаконак до прохода Беклемето. Той изисква повече техника и повече ходене.

Снимка:Redbullcontentpool

Третият ден е най-предизвикателен – от Беклемето до местност Узана. Участниците ще трябва да носят колелата на гръб. Ще изкачват и ще се спускат по въже.

Четвъртият етап е от Узана до хижа Чумерна. Карането е от предимно горски тип. За някои участници от там трасето ще стане сравнително по-лесно, но пък натрупването на физическа умора не бива да се подценява.

Петият етап е по-кратък. От х. Чумерна до проход Върбиж. Кара се по типично горски и старопланински пътища.

Снимка:Redbullcontentpool

Последният 6-ти етап е най-дълъг, ще има много каране. Там трябва да се внимава с навигацията и участниците да я следят, защото се кара бързо по пътища. Изскачат нови сечища, други изчезват. Приблизително етапът е дълъг 140 км. Ще бъде бърз, но и тежък“, казва Бойко.

„Участниците трява да бъдат готови за всичко – може да възникнат технически проблеми с велосипеда, лошо време. Препоръчвам всички участници да имат ветроустойчиво яке или дъждобран. Хубаво е също да се разполага с 1-2 резервни гуми, фитили и патрони за помпане, инструменти с машинка за верга“.

Снимка:Redbullcontentpool

Всеки етап приключва в полунощ.

„Някои от участниците е възможно да замръкнат и трябва да бъдат подготени с фарове. Най-важно е всички да са фокусирани 100% от началото до края. Да не се подценява планината, ситуациите и времето, защото трасето е тежко, пък ако трябва да го преминаваш контузен, ще стане още по-тежко. (…) Вярвам, че всички, които ще се впуснат в приключението Red Bull Bike the Balkan, ще са достатъчнo подготвени и ще се наслаждават на 6-те дни в планината“, казва техническият директор.

Вечерта на 28-и август всички завършили участници ще бъдат наградени, както следва:

1-во място – 2000 лв. на отобор и високоиздръжливи смартфони CAT S42;
2-ро място – 1000 лв. на отбор и предметни награди от CAT Phones;
3-то място – 500 лв. на отбор и предменти награди от CAT Phones.

Закриващата церемоня ще се проведе на открито в близост до нос Емине, а за гала вечерята ще се погрижи Ути Бъчваров.

Актуална информация за събитието ще намерите на www.redbull.com/bikethebalkan, както на официалната страница на събитието във Фейсбуук.

 

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.