Тръгни на екзотични пътешествия и изкачи високи планински върхове с „Треккинг“

Запознаваме те отблизо с една от първите алтернативни туристически агенции у нас и нейния основател Евгений Динчев

0
 

Сподели

Shares
Aрхив: Треккинг ООД

Светът е голям, а ние като доказали се във времето пътешественици, искаме да достигнем до най-интересните му места, високи върхове и планини, да го видим по най-добрия начин… Ако и ти си на нашата приключенска вълна, но поради някаква причина ти е трудно да се организираш или се колебаеш откъде да започнеш, на помощ ти идват приятелите ни от Треккинг ЕООД. Те ти предлагат планински и екзотични пътешествия по цял свят, изкачвания на известни върхове или пешеходни преходи из най-красивите планини на земята.

Запознаваме те отблизо с туристическата агенция и нейния основател – Евений Динчев, планински водач от 40 години, с професионален опит – 30 години, благодарение на който можеш да достигнеш до най-вълнуващите планински обекти като Монблан, Елбрус, Килиманджаро и много други!

Aрхив: Треккинг ООД

Туроператорът Треккинг ЕООД е основан преди четири години, като продължение на „МОНДО“ ЕООД и е специализиран в планински преходи, изкачвания и пътешествия в Българияна Балканите и по големите планини на света.

Основателят й Евгений Динчев е един от онези хора, които могат да те вдъхновяват до безкрай – планинар, алпинист, планински водач и пътешественик, неговият опит и знания за планината и природата по света ще те заведат много далеч. Катерил се е много – от България, през Балканите, Западна Европа, Азия, Африка, та чак до Южна Америка. Публикувал е и стотици статитии, пътеписи и други материали на планинарска, алпийска, пътешественическа, туристическа и екологическа тема.

Архив:Треккинг ООД / Евгений Динчев

„От 1985 г. съм Майстор на спорта по планинарство. През 1992 г. станах един от първите 5 дипломирани професионални планински водачи в България и от тогава неизменно практикувам любимата си професия. Преди 12 години се явих и взех изпита по новите държавни /европейски/ изисквания за професията „Планински водач”. Бил съм и съм преподавател и съм ръководил множество квалификационни планинарски курсове към туристически дружества, ГС на БТС-София, ОС на БТС-София, ЦПШ Мальовица, Асоциация „Планини и хора”.“

Aрхив: Треккинг ООД

Туристическата агенция е естественият развой на неговия житейски път, създадена от любовта му към планината и природата. Тя предлага избор между изкачвания на известни върхове, лек трекинг или преминаване по трудни маршрути у нас и в чужбина. В България изкачванията са както през зимата, така и през лятото, като предпочитани маршрути са тези по Алпийското било на Стара планина, Джамджиевият ръб на Вихрен в Пирин и Мальовишкият дял в Рила. Ако пък вече си бил на горепосочените места, можеш наблизо да отидеш до Гърция /Олимп, Атон, Крит, Самотраки и други/, Сърбия, Македония, Черна гора и Албания.

Като алпинист, планински водач и ръководител на експедиции, Евгений има зад гърба си голям брой изкачвания на сериозни върхове: 

  • Пик Корженевска (7105м), Памир – 2 пъти
  • Аконкагуа (6962м), Южноамерикански Анди – 4 пъти
  • Пик Четъйрьох (6300м), Памир – 2 пъти
  • Килиманджаро (5895м), Африка – 2 пъти
  • Елбрус Западен (5643м), Кавказ – 2 пъти
  • Елбрус Източен (5621м), Кавказ – 2 пъти
  • Кала Патар (5630м), Хималаи – 17 пъти
  • Монблан (4810м), Алпите – 6 пъти и много още в Алпите, Африка, Турция, Балканите и т.н.
Aрхив: Треккинг ООД

Споделя, че най-голям интерес сред туристите предизвикват далечните и високи планини по света, сред които Алпи, Хималаи, Кавказ, Анди, Атлас, Килиманджаро. „Треккинг“ е водеща фирма в организирането и реалното изпълнение на изкачвания по най-трудните планини в света, а дългогодишният и богат опит на планинските водачи гарантира безопастността ти по време на експедициите.

Провеждаме трекинги и изкачвания в Непалските Хималаиизкачвания и преходи в Алпите /Монблан, Монте Роза, Гранд Парадизо, Триглав,  Доломити/, изкачване на Елбрус, изкачване първенеца на Южна Америка и всички континенти без Азия – Аконкагуа /6962м/, изкачване вулкана Мисти /5835м/ в Перу, изкачване на африканския първенец Килиманджаро /5895м/, изкачване на първенеца на Атласките планини връх Тубкализкачванена  вулкани в Камчаткаизкачване на Фуджияма в Япония и много още„, разказва Евгений Динчев.

Aрхив: Треккинг ООД

Освен треккинг и спортни приключения, туроператорът предлага и културни събития. С него можеш да пътуваш до екзотични /природно и културно/ страни като Тибет, Индия, Бутан, Непал, Тайланд, Япония, Танзания, Перу, Аржентина, Бразилия, Турция и много още, като всяка година можеш да намериш и нови дестинации.

През 1995 г. ръководих заедно с Александър Илиев филмова експедиция, която засне едни от най-хубавите български документални филми на хималайска тематика, вкл. и филма за големия български художник Борис Георгиев /режисьор Милан Огнянов и оператор Емил Герасимов/. Следващата 1996 г. съм в ръководството на експедицията, провела най-височинния музикален концерт в света досега – на 5350 м, в близост до Базовия лагер на Еверест. Участваха едни от най-именитите български певци и инструменталисти. През 1998 г. бях водач в американска студентска експедиция, изучаваща традициите в танцовото изкуство на Непал, Тибет и Индия“, пояснява Динчев.

Aрхив: Треккинг ООД

„Напук на кризата – все по-далеко и по-високо“  с Tреккинг ЕООД

Основното мото на планинския туроператор говори само за себе си и напълно очаквано календарът му за организирани пътувания със спортна, приключенска и културна цел за тази година е пълен.

Подбрахме няколко от най-интересните маршрути у нас, за един или повече дни, на Балканите и по-далеч, на които бихме се записали:

В България:

1-ви август: Изкачване на връх Вихрен по Джамджиевия ръб, а който иска – по нормалния маршрут през Кабата, с водач – този нелек маршрут е подходящ за всички с добра физическа подготовка, които искат да видят невероятната красота на Пирин.

14-19 август: 6-дневен лагер на заслон Тевно езеро в Пирин с ежедневни изкачвания по околните върхове – изживей почти една седмица в планината в прекрасния район на Тевно езеро, като опознаваш върховете наоколо с 6-7 часови дневни преходи.

Aрхив: Треккинг ООД

На Балканите

28-31 август: Изкачване на първенеца на Косово (в Албанските Алпи) – Връх Джеравица (2656 м), откъм Дечани в Косово – екзотичната балканска планина те очаква с много красиви и внушаващи гледки.

3-6 септември: Планинарско пътешествие в Румъния – разгледай румънската планинска природа в три дни и разбери повече за историята и културата на загадъчни места.

Далечни

1-12 септември: Изкачване на първенеца на Европа – Елбрус (5642м), Русия– изкачи емблематичния световен връх – двуглавият Елбрус, първенец на Кавказ, Русия и цяла Европа!

23 октомври-10 ноември – Сиким / Трекинг към Канчендзьонга/ + Дарджилинг в Северна Индия – едно невероятно пътешествие до любимия за почивка щат на индийците – Сиким. Изцяло разположен в Хималаите, в него се намира и най-високата точка на страната – връх Канчендзьонга.

Виж всички планински и културни прояви за тази година в специалния календар на Tреккинг ЕООД. За актуални новини и предстоящи събития следи страницата на туроператора във Фейсбук, а за повече информация и записвания посети официалния му сайт. 

Преоткрий природата и планината още днес!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.