Проект ще бори хазартните зависимости чрез различни прояви

0
 

Сподели

Shares

Сдружение „Идилиум“ –  гр. София, стартира изпълнението на проект „P(l)ay the game”, финансиран от Министерството на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2021 г. (Договор № 25-00-39/26.03.2021 г.)

Целта на проекта е, чрез дейности за превенция на хазартната зависимост, да информира младите хора, на възраст между 18-29 г., за рисковете и последствията от това увлечение, за методите за ранното му разпознаване, начините на превенция, както и да ги запознае с набор от инструменти и начини за ограничаване и излизане от тази зависимост.

 Това ще бъде осъществено чрез различни инициативи през следващите месеци, в рамките на проекта: Информационна кампания, част от която са създаването на иновативна книга-игра и две giveaway игри с награди, както и провеждане на онлайн кръгла маса.

В крайдунавския град Тутракан пък ще бъдат проведени няколко присъствени дейности като алтернатива на хазартната зависимост – обучение по темата за хазарта през погледа на историята, изкуството и съвремието ни и практически занимания, целящи засилване на интереса към активния начин на живот.

Всички тези дейности целят да поставят фокус върху изброените проблеми на достъпен, за младите хора език, което ще спомогне за своевременното им разпознаване и вземането на адекватни превантивни мерки:

“Проблемите с хазарта могат да имат дългосрочни тежки последици върху живота, особено ако става въпрос за млади хора, тепърва изграждащи устойчива ценностна система. Някои от неблагоприятните ефекти могат да се наблюдават дори върху психическото и физическото здраве на младия човек.  В тази връзка целта ни е да информираме младите хора за опасностите от това пристрастяване, да споделим какви са рисковете и какви са признаците на хазартната зависимост. Тъй като проблемът е трудно установим на пръв поглед, никой не разбира през какво преминават зависимите.” 

Разработените при реализирането на проекта материали ще бъдат достъпни както онлайн, така и на хартиен носител.

За повече информация, относно предстоящите дейност по проект “P(l)ay The Game” и възможностите за участие, следете Фейсбук страницата на Сдружение “Идилиум”.

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.