Три прехода във Витоша с Fjällräven

Шведският аутдор специалист, заедно с Мариана Киречева, дизайнерът зад книжките Рила и Пирин на Планинка, създадоха единствените по рода си карти с маршрути в природен парк Витоша.

0
 

Сподели

Shares
Вулкан ли е Витоша
Снимка: Христо Узунов

От шведския аутдор специалист Fjällräven смятат, че за да се насладим на природата максимално, не трябва да се притесняваме за нищо, докато сме сред нея. Затова обединиха усилия с невероятната Мариана Киречева, дизайнерът зад книжките Рила и Пирин на Планинка, и създадоха единствените по рода си карти с маршрути в природен парк Витоша.

През последната година интересът към времето, прекарано в природата, се увеличи осезаемо. За съжаление, все още често сблъскваме с това, че познатите маршрути в планината са пренаселени, и усамотението с природата, което търсим, липсва. А не толкова популярните маршрути ни изправят пред непредвидени предизвикателства. Ето защо от Fjällräven дадоха началото на една прекрасна инициатива. Заедно с Мариана Киречева, те създадоха лесна за разчитане карта с 3 маршрута в любимата Витоша.

Във всяка карта има 3 непопулярни маршрута в природния парк. Всеки от тях предлага прохлада и прекрасни гледки – перфектното бягство от градската жега. В картите има полезна информация – за транспорта до началната точка, зачешми и хижи по пътя, за дължина и трудност на маршрута, както и съвети за подходяща екипировка. Отбелязани са и местата с красиви гледки, така че всеки да може да си вземе максимума от прехода. Маршрутите са с различна трудност, но са лесно достъпни за любители на природата с всякакво ниво на опит и от всякаква възраст.

Можете да намерите картите в магазина на марката в The Mall и в хижите Алеко, Еделвайс, Камен дел, Малинка и Момина скала. Картите се разпространяват безплатно!

Каране във Витоша/IstreshTeam
Снимка: IstreshTeam

От бранда са подготвили и игра с награди, за която ще можете да разберете повече на техните страници в социалните мрежи съвсем скоро. Природата ни очаква! Ще се видим там!

Открийте екипировката на марката на официалния сайт на Fjällräven за България и в The Mall на ниво партер.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.