Катерачен гидовник: Локация Тъмраш (видео)

Отиваме до ръба на скалата с новото видео на Поли-Чан Петрова

0
 

Сподели

Shares

 

катерачен гидовник
Снимка: Поли-Чан Петрова

Проектът на Поли-Чан Петрова, озаглавен To The Crag/Към скалите, продължава да се с развива с пълна сила и да ни показва топ катерачни обекти в страната, към които да се отправим в следващия ни удобен момент. 

Новото видео е от локация Тъмраш, място не толкова познато, освен на местните, пловдивски катерачи. В него се срещаме с Петър Ангелиев и Ови Арменеца (Овагим Кешишян), основни виновни за разработката на този обект.

катерачен гидовник
Снимка: Поли-Чан Петрова

Локацията е прекрасна, мястото е магично, но ако желаем да катерим тук през лятото, трябва да идваме рано сутрин, а после да ходим на Бряновщица. Обектът е подходящ за тези, които желаят да направят своите стъпки в катеренето (трад или спортно) по маршрути с категории от 4 до 7b. Идеалното време за катерене тук е през зимата, късна есен или ранна пролет.

катерачен гидовник
Снимка: Поли-Чан Петрова

„Беше голямо удоволствие да можем да се срещнем с основните хора, стоящи зад този обект. Те така прекрасно го представиха! Всички много са се постарали за правенето му, много добре е разработен, има пътеки, табели, място за паркиране. Единствените неща, които не трябва да забравяме, са, че там няма обхват и винаги трябва да сме с каски“, споделя Поли.

Идеята на проекта To The Crag/Към скалите е да документира катерачните обекти в страната, да промотира местните природни забележителности (има много!), да окуражи безопасното и етичното катерене, намалявайки до минимум човешкия отпечатък по скалните обекти. Ако искате да се включите във финансирането на проекта и да подпомогнете правенето на нови епизоди (разходи за гориво, храна, екипировка), можете да го направите тук.

катерачен гидовник
Снимка: Поли-Чан Петрова

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.