Започна Пампорово Байк Фест 2021

150 елитни планински колоездачи от 10 нации са заявили участието си до момента

0
 

Сподели

Shares

Традиционният „Пампорово Байк Фест“ ще се проведе в родопския ни курорт от 17 до 20 юни за седма поредна година. В програмата на събитието тази година са включени първи кръг от един от най-престижните форуми в Европа – iXS Downhill Cup, състезание от клас 1 на Международния колоездачен съюз, носещо точки за световната ранглиста, кръг от Виваком Даунхил сериите за 2021 и детско състезание по спускане.

Това е най-голямото събитие по планинско колоездене в България и района за сезона и се очаква да предизвика много голям интерес и участие на елитни състезатели от цяла Европа. До момента записани за участие за състезатели и отбори от Италия, Франция, Швейцария, Шотландия, Гърция, Кипър, Великобритания, Румъния, Испания и България, като регистрацията за участие все още е отворена и е възможно още участници да се запишат на място.

В съботния ден, на 19.06, ще се проведе състезанието за най-малките, кръг от Детските Даунхил серии, а в неделя, 20.06, ще бъде основната част и финалите на iXS купата, които ще се излъчват на живо онлайн от 12 камери по трасето. Живото предаване ще можете да наблюдавате от 14:30 на www.pamporovo.bike

По традиция в рамките на фестивала, освен състезателната част, се провеждат и други съпътстващи развлекателни събития, като парти за откриването на сезона в хотел Перелик в петък, от 21:00, боулинг вечер в събота и открита „експо“ зона през целия период на плац Студенец.

Трасето за състезанието е с дължина от близо 2 км и е едно от най-трудните и технични не само в България, но и в района. Включва множество стръмни и скоростни отсечки, корени, камъни, големи скокове и скални дропове, които в комбинация с очакваните валежи ще направят състезанието много интересно и непредсказуемо.

Междувременно, в Пампорово летният сезон вече започна и лифтове №1 от Туристически Център Пампорово до Студенец и лифт №2 от Студенец до връх Снежанка работят без почивен ден, от 9:00 до 17:00 часа.

Много иновации и изненади очакват всички гости на курорта – нови пешеходни и вело маршрути, живописни наблюдателни площадки, специално разработени медицински и здравни програми, включително и за пост-ковид възстановяване, новости в Приключенски Парк Язовира и други.

Повече актуална информация за всичко интересно в Пампорово можете да откриете в официалния сайт на курорта.

За призьорите в отделните категории има подготвен паричен награден фонд от над 5000 лв, както и предметни награди, осигурени от партньорите на събитието от Maxxis, Допелхерц, Драг, Ред Бул България, Skulls & Forks и други.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.