Книгата „Истории за начало на планинарството в България“ беше представена в гр. Карлово

Изданието с презентация в родния град на Христо Проданов

0
 

Сподели

Shares
Пред Бюста на великия алпинист
Пред Бюста на Христо Проданов

Както читателите вече са информирани, наскоро от печат излезна втората книга на списание 360. Тя е посветена на началото на туристическото движение в България, на първите стъпки в областта на алпинизма, на ски спорта, както и на учредяването на Планинската спасителна служба.

С Венци-организатора на срещата
С Венци – организаторът на срещата

По иницитива на Бюрото за приключения и туризъм „Пълдин”, на сдружението „Дивите козлета” и ЕКО-НОМИК при УНСС на 6 юни в родния град на Христо Проданов – Карлово, доц. Сандю Бешев представи книгата „Истории за началото на планинарството в България“.

Книгата е богато илюстрирана
Книгата е богато илюстрирана

Мероприятието се проведе на полеви условия – на плочника пред паметник-бюста на големия български алпинист Христо Проданов.

Пред  двадесетината туристи от споменатите представителства, слезнали от старопланинските хижи „Васил Левски” , „Балкански рози” и „Хубавец”, както и на неколцина граждани доц. Сандю Бешев, който е основен автор на книгата, разказа за трудния път при подготовката на това много интересно и полезно издание. Подчертаното не е на автора, а на присъстващите на презентацията.

Така завърши тази среща
Така завърши тази среща

Може да закупите книгата „Истории за началото на планинарството в България“, директно от създателите:

                                              КУПИ ТУК

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.