Изживей страхотно лято в Боровец!

Голямо разнообразие от активности те очакват през сезона, а откриването е този уикенд!

0
 

Сподели

Shares

Летните приключения в планината започват този уикенд с откриване на новия сезон в Боровец! Нa 11, 12 и 13 юни в курорта ще е истински празник, включващ много игри и изненади за всички. С голямо разнообразие от активности и забавления, Боровец ще ни посреща цяло лято.

Откриване на летния сезон

Билетите за кабинкова въжена линия „Ястребец“ и лифт „Ситняково експрес“ ще бъдат намалени на 50% – 10 лв. за възрастен, 5 лв. за деца, на 11-и, 12-и и 13-и юни, а всички, закупили дневна байк карта на първия ден от сезона (11-и юни), ще могат да карат безплатно с нея и в събота и неделя (12-и и 13-и юни).

Ако ви се кара колело и нямате търпение да практикувате любимото си планинско колоездение, Адвенчър център Бороспорт ви подарява 50% отстъпка от наема на велосипед и в трите дни на откриването.

Летният празник пред хотел „Рила“ на 12 юни ще започне с музика, професионални аниматори ще забавляват най-малките, а състезанието по байк трикове на специалното трасе ще предизвика и постави на изпитание и най-добрите байкъри. Разбира се, ще има и много награди – както за победителите в игрите за малки и големи, така и от две томболи. Освен това, ще може да се включите в организирания тур по фамилното трасе на Боровец байк парк – изживяване, подходящо както за начинаещи, така и за напреднали карачи, които искат да релаксират в съботния следобед.

Очакват ви две томболи с награди, които да повишат доброто ви настроение и да ви заредят с още положителни емоции. Всички, закупили дневни байк карти ще участват в томболата за три лифт карти, едната от които е сезонна карта Лято 2021. Освен това, от курорта са подготвили голяма томбола с много награди, осигурени както от Бороспорт, така и от хотели и ресторанти в Боровец. Томболата не е обвързана с покупка, достатъчно е да се регистрирате за участие на място, пред хотел „Рила“. Страхотните награди са осигурени от партньорите ни от хотел „Рила“, хотел „Ястребец“, хотел „Лион“, хотел „Алпин“, хотел „Самоков“, ресторант „Черния тигър“, „Си Комерсиал 7“, „Софсток“,  Downhill Snack & Grill at Sitnyakovo Rock, конна база „Буч“ и много други.

Активности за страхотно лято

Готови ли сте да си изкарате вълнуващо това лято в планината? Боровец предлага огромно разнобразие за малки и големи, с които няма да имате време да ви е скучно.

Пешеходни турове и маршрути

Отправете се на пешеходен тур и вижте планината от друг ъгъл. Маршрутите, предлагани от курорта, са полудневни и целодневни, най-различни по трудност и време планинарски програми, като всеки един е съобразен с вашите предпочитания и физическа форма.

Полудневни

Ако искате да се разходите, но нямате много време, то полудневните машрути са подходяща алтернатива:

  • Еко разходка за билки в Рила – Опознай Рила и научи тайните на нейните билки, растения, защитени и редки видове.
  • Тур „Ситняковска скала”- Походът минава през красива местност с великолепна панорамна гледка, а разходката преминава и край ловната зимна хижа на цар Фердинанд – днешен дворец „Ситняково“.

Вижте всички полудневни турове и маршрути тук.

Целодневни

Разходете се до приказни планински кътчета с целодневните маршрути:

  • Тур „Дено“- Отидете до подножието на връх Дено, откъдето на запад се разкрива гледка към долината на река Мусаленска Бистрица, а на североизток – към Саръгьолския циркус.
  • Тур „Седемте рилски езера”- Разгледайте невероятните Рилски езера и се насладете на богати природни гледки по пътя.

Вижте всички целодневни маршрути и изберете вашия тук.

Катерене и алпинизъм

Borovets climbing & mountaineering е последната посока в развитието на активности и услуги в Боровец. Курортът предлага курсове и занимания по катерене и алпинизъм, разнообразни туристически програми, траверси в духа на техничното планинарство, виа ферати и други. За вашето пълноценно прекарване ще се погрижат Мартин Маровски и Виктор Варошкин  – доказани професионалисти, които управляват една от най-популярните страници за планинарство, ски, катерене и алпинизъм в България.

Скално катерене

„Водохващането“ и „Скалата на иманяра“ са двата скални обекта на територията на курорта, на които да тествате вашите катерачни умения. Без значение дали сте напълно начинаещи, или имате известен опит, инструкторите ще ви помогнат да откриете нови и неподозирани възможности и таланти, скрити в самите вас.

  • Катерачен обект „Водохващането“ – Може да избирате между 19 маршрута със средна дължина 25 м. Скалната формация е разположена на около 100 м над коритото на река Мусаленска Бистрица, в близост до пътеката от курорта Боровец за хижа и връх Мусала, а надморската и височина е 1405 м.
  • Катерачен обект „Скалата на иманяра“ – Мястото предлага добри условия за катерене, особенно подходящо е през горещите летни дни. Маршрутите са екипирани за спортно катерене с болтове. Преобладават както лесни, така и по-трудни линии.

Повече за обектите, както и заниманията по скално катерене научете тук.

Алпинизъм

Отправете се на еднодневни алпийски изкачвания в най-красивите райони на Рила планина – Мусаленски и Мальовишки дял.

  • Тур „Мальовица“ по североизточния ръб – Изкачване на вр. Мальовица по панорамния североизточен ръб през върховете Малка Мальовица и Орлето.
  • Тур Траверсът на „Дяволските игли“- Маршрутът преминава една от най-екстремните и красиви линии в Рила. Изисква сериозна физическа, психическа и техническа подготовка.

Вижте всички турове и траверси тук.

Маунтин байк

Подкарай колелото в байк парка в Боровец! Той разполага с над 20 км маркирани трасета с различни нива на трудност, подходящи както за начинаещи, така и за напреднали.

  • Family trail – Маршрут, подходящ за цялото семейство с дължина 6,4 км. Представлява обиколен маршрут за разходка около Боровец.
  • Machete – Даунхил трасе с дължина 2.6 км.  Пътека с множество виражи и завои, сравнително лек наклон, подходяща както за опитни, така и за средно напреднали карачи.
  • Scary movie – Tрасе за експерти, както подсказва и името му. Класическото състезателно DH трасе на Боровец и много карачи го смятат за едно от най-добрите трасета не само в България, а и на международно ниво.

Вижте всички трасета  тук, а ако нямате велосипед може да си наемете от тук.

Други забавления сред природата

Включете се в най-различни спортни дейности, които ще направят лятото ви още по-вълнуващо.

  • Тандемен полет с парапланер – вдигнете адреналина си като видите света от високо! Полетете с опитни инструктори и изживейте нещо различно!
  • Детски клуб „Бороландия“ – Щастливи деца, спокойни родители! Поверете детето си в ръцете на опитни аниматори, които ще се погрижат за доброто му прекарване в планината.
  • Пейнтбол – Изправете се срещу едни от най-добрите професионални играчи на пейнтбол в страната по предварително подготвени сценарии – Спасяване на заложник, Деактивиране на бомба, Залавяне на терорист и др.

Вижте всички активности тук.

Летни активности от хотел „Рила“ Боровец 

Страхотни предложения това лято предлага и хотел „Рила“ Боровец. Очакват ви тематични уикенди – приключенски и кулинарни, спа релакс в сърцето на планината и опция за прекарване на цялото лято в хотела.

Приключенски и кулинарни уикенди

Очакват ви общо 12 прекрасни уикенда – шест сред природата и шест за любители на кулинарните изкушения.

  • Приключенски уикенди – Разберете какво е приключенско търсене на съкровище и какво ви очаква, ако тръгнете на тур до Черната скала. Повече научете тук
  • Кулинарни уикенди – Поемете на кулинарно пътешествие по света: Франция, Италия, Бавария, Средиземноморието с майстор-шеф Добрин Иванов и неговия екип. Повече научете тук.

Спа Релакс 

Избягайте от градския шум и се насладете на истински релакс за духа и тялото в спа центъра на хотел Рила. Повече за центъра и какво ви очаква там научете тук.

Останете цяло лято в планината

Поживейте в планината и/или преместете офиса си и се насладете на удобство на чист въздух. Резервирайте вашата стая за дълъг престой тук.

Лятото вече стартира – изживейте го по най-добрия начин! 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.