Уолтопия дава старт на втория етап от избора на локации за съоръженията за Активно забавление

Над 100 общини кандидатстваха за двете големи съоръжения за Активно забавление, които Уолтопия ще изгради в България. Започват разговорите с класираните на втори кръг, а компанията обяви, че поради големия интерес, ще разшири програмата си за инвестиции в страната, за да включи повече общини.

0
 

Сподели

Shares

През януари българската компания – световен лидер в създаването и изграждането на катерачни стени и атракционни съоръжения, обяви, че ще инвестира над два милиона лева в изграждането на две съоръжения за Активно забавление в две български общини. Едното се нарича Rollglider и предоставя безопасен полет над избрана забележителност, а другото – Adventure Hub, който доставя здравословно забавление за децата в нов за света формат.

Rollglider-Walltopia
Ролглайдерът предоставя възможност на човек да полети като птица и да види света през погледа на орела напълно безопасно и екологично. Може да бъде построен навсякъде – между дърветата на градски парк, около крепости, над каньони, дори над езера и морета. Толкова много са местата, които заслужават да бъдат разгледани по този начин, че се оказва истински трудно да се избере само едно

“Уолтопия” ще произведе, инсталира и поддържа съоръженията и ще назначи оператор, който ще осигури оперирането им при най-високи стандарти за безопасност.

Кандидатури по проекта се приемаха на сайта до 15 април 2021 г. След тази дата беше проведено първоначално оценяване по документи и като резултат екипът на компанията посети и разгледа локациите, които отговаряха на първоначалния набор от критерии.

„Посетихме невероятно красиви места в България и харесахме много от тях за поставяне на съоръженията. Затова решихме да построим повече от два обекта и да предложим проекти и на по-малки общини, както и на такива, които искат и сами да инвестират”, сподели Таня Кишкин, лидер на проекта в Уолтопия.

Таня Кишкин
Таня Кишкин е СЕО на компанията Adventure Facility Concepts & Management (AFCM) и ръководи всички дейности, свързани с опериране на съоръжения на Уолтопия. Такива са центровете Фънтопия и залата за катерене Walltopia Climbing Center на бул. „Цариградско шосе“ в София.

“Много от малките общини в България не отстъпват по красота на по-известните в страната туристически локации. За съжаление обаче, липсата на инфраструктура ги оставя на заден план засега”, допълни тя.

Тази седмица компанията официално обяви, че градовете, с които работата продължава, са Пловдив, Бургас, Варна, Велико Търново, Белоградчик, Балчик, Дупница и София – Община Слатина.

Снимка от огледа на локацията в гр. Бургас.
Снимка от огледа на локацията в Бургас

Критериите за оценка до момента включваха годишен туристопоток, близост до историческа или природна забележителност, изградена инфраструктура и др., а сега, в този втори етап на проекта, компанията ще навлезе в детайлни планове за всяка една от тези локации, за да може да оцени предпоставките за успех на обекта. Целта на “Уолтопия” е колкото се може повече хора да посещават атракционите, за да могат да изпитат вълнуващите преживявания, които те предоставят, и да се насладят и на забележителностите, които се намират там.

Снимка от огледа на локацията в гр. Дупница.
Снимка от огледа на локацията в Дупница

Дейностите на открито имат огромни предимства и “Уолтопия” се надява да стимулира повече българи да се “откачат” от  екраните и да прекарат качествено време с близките си в здравословни, предизвикателни и физически игри. Такива преживявания предоставят съоръженията за Активно забавление, които компанията произвежда и инсталира в целия свят. Крайно време е да имаме повече такива и в България – родината на “Уолтопия”.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.