Fjällräven Classic се завръща този август!

Емблематичното за марката събитие ще се състои на открито и с всички мерки за сигурност!

0


Дата на събитието: 01.01.1970

Сподели

Shares

Този август шведският outdoor специалист Fjällräven предизвиква всички любители на трекинга и търсачи на нови приключения да се включат във Fjällräven Classic. Събитието, което води началото си от 2005 г., се завръща след едногодишна пауза, породена от пандемията от Covid-19. А ранните резервации на билети са вече отворени!

От 13-и до 20-и август в планините на Швеция, и по-конкретно в Лапландия, ще се проведе първият за годината Fjällräven Classic. Едноседмичното приключение е своеобразен празник за живота на открито и времето, прекарано в природата. С дължина от 110 км и изкачване до над 1000 м надморска височина, това е най-дългият маршрут от серията Classic и един от най-вълнуващите в цяла Швеция.

„Ако искате да сте част от епичен планински трек тази година, това е най-добрият и безопасен начин да го направите. Особено ако това ще е първото ви такова приключение“ – казва Карл Хорд оф Сегерстад, събитиен мениджър във Fjällräven.

ВИЖТЕ: Abisko Midsummer: Готови ли сте за летен трекинг?

Предвид продължаващата световна пандемия, от Fjällräven са предвидили лист от стриктни мерки, които да бъдат спазвани по време на цялото пътуване. Сред тях са и осигуряване на безопасна дистанция в точките от маршрута, които стандартно събират повече хора – началната точка, превозите с автобус и емблематичният Trekkers inn. От момента на закупуване на билетите за участие до старта на събитието от компанията ще поддържат постоянен контакт с всички участници по имейл.

Какво включват билетите и как да се сдобиете с тях?

Всеки участник във Fjällräven Classic ще получи лиофилизирана храна и хляб, газ за котлони Primus, карта на маршрута, Trekking Pass, в който да събира печати на всяка от шестте базови станции, бадж в случай на спешна ситуация и торбичка за отпадъците по време на трека. В билета е включен и транспортът от летището или гарата в Кируна до базовата станция и от станцията до началната точка на маршрута. Всеки участник, завършил маршрута, получава и медал.

Билети могат да закупени от сайта на събитието тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.