Катерачен гидовник: Локация Стълбата, Дряновски манастир (видео)

Отиваме до ръба на скалата с видеото на Поли-Чан Петрова

0
 

Сподели

Shares
скали
Александър Часник. Снимка: Поли-Чан Петрова

Проектът на Поли-Чан Петрова, озаглавен To The Crag/ Към скалите, продължава да се с развива с пълна сила и да ни показва топ катерачни обекти в страната, към които да се отправим в следващия ни удобен момент. 

Ввидеото е заснето на обект Стълбата, Дряновски манастир. Скалите там отдавна са привлекли вниманието на катерачите и с времето се превръщат в топ обект. Локацията не е много подходяща за начинаещи – има 2 лесни маршрута, 2 маршрута категория 6b, но най-добрите са от 7а нагоре. Тук също ще намерите един от най-трудните маршрути в България – „Ел Ниньо“ 9а.

скали
Снимка: Поли-Чан Петрова

„Обектът е сезонен. Във видеото можете да видите едни от най-добрите катерачи у нас, защото когато го снимахме, уцелихме ден, в който те катереха. Бях чувала, че Дряново е невероятна дестинация от Газ Пери, но не очаквах да го посетя толкова скоро. Ако не трябваше да снимаме този епизод, нямаше да разбера каква невероятна локация се крие в полите на Стара планина“, споделя Поли.

Вижте видеото тук:

Идеята на проекта е да документира катерачните обекти в страната, да промотира местните природни забележителности (имаме много!), да окуражи безопасното и етично катерене, намалявайки до минимум човешкия отпечатък по скалните обекти. Ако искате да се включите във финансирането на проекта и да подпомогнете правенето на нови епизоди (разходи за гориво, храна, екипировка), можете да го направите тук.

скали
Снимка: Поли-Чан Петрова

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.