„C o n t r a s t   o f   N a t u r e“: Купи снимка, засади дърво!

Проектът има за цел да засади нови дръвчета из цялата страна

0
 

Сподели

Shares

Винаги са ни вдъхновяли младите хора с отношение към околната среда, които допринасят за нейното развитие чрез различни самоинициативни проекти. Един такъв е „C o n t r a s t   o f   N a t u r e“ на Валентин Балов, в който фотографията и природата вървят ръка за ръка към едно по-зелено бъдеще.

Валентин е страстен любител на екстремните спортове и може да го засечем всеки ден с велосипед някъде из родните планини или на морето, с любимия си кайтсърф.

„Обичам възможността да прекарвам голяма част от времето си, практикувайки спортове сред природата. Благодарен съм, на родителите си, които са създали онази искра на любов към природата, която всяка година расте. Именно прекараното време сред природата ме кара да си задам и, всъщност, да продължавам да си задавам въпроси за това накъде е тръгнал светът“, споделя Валентин.

Преди няколко години младият еколог започва да се занимава с фотография – интересно му е всичко заобикалящо ни.

ВИЖТЕ: Умопомрачителният епос на зимната планина през обектива на Добромир Райнов (ГАЛЕРИЯ)

„Всъщност, винаги съм обичал да снимам и в един момент ми се завъртя в главата една идея – как всеки един кадър може да засади дърво в любимите ни български гори, а в бъдеще – и по цялата планета.“

Така се появява „C o n t r a s t   o f   N a t u r e“ – купи снимка, засади дърво! Идеята, цели да се засадят колкото се може повече дървета в гори из различни краища на страната като средствата за това идват от продадените авторски снимки на Балов.

ВИЖТЕ: Манол Манолов: Срещи със забравеното или какво е да си урбекс фотограф?

„Само месец след създаването й, 8 кадъра ще помогнат в сезона за засаждане на над 206 дървета. 

Всеки кадър засажда определен брой дръвчета в зависимост от сумата, която е платил купувачът. Тази гъвкавост е ключова, защото по този начин всеки, който има желание, може да се включи.

Кадрите, както и повече информация за това как да помогнете в засаждането на българската гора, можете да намерите в официалния профил на проекта в Инстаграм или във Фейсбуук. 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.