Z-Triton: Пътувай по най-странния начин

Електрическа триколка, лодка и мини кемпер в едно!

0
 

Сподели

Shares
Снимка:zeltini.com

Винаги е очарователно, когато хората имат желание да обикалят света по странни и прекрасни начини. Историята познава всякакви случаи – около света с колело само за 80 дни, с яхта, без моторни средства… И точно, когато си мислим, че сме видели всичко, се появява Z-Triton – комбинация от електрическа триколка, лодка и мини кемпер.

Ако сте от хората, които обичат да привличат внимание, докато си проправяте път през този свят, Z-Triton е превозното средство за вас. Това е един от най-новите дизайни на базираната в Латвия компания Zeltini. Странното изобретение представлява триколка-кемпер, задвижвайки се от човешка и електрическа енергия. Иновативното превозно средство ви позволява да пътувате по суша и вода, което го прави перфектно за експедиции по света или за отдих – бягство през уикенда сред природата. 

Снимка:zeltini.com

Zeltini заявяват, че триколката-кемпер разполага с достатъчно място вътре, за да могат двама души да спят в относителен комфорт. След множество тестове, установяват, че превозното средство ще може да се използва както през зимата, така и през лятото.

ВИЖТЕ: Около света за 8$ на ден

Снимка:zeltini.com

„Z-Triton е, първо и преди всичко, триколка, но когато дойде време да влезете във водата, предната част, която прилича на половин мотоциклет, се сгъва, а другите две задни колела се прибират до основния корпус, където можете да прикачите спасителни лодки“, обясняват от фирмата.

По вода трансформитаната лодка може да измине 10 км, за разлика от сушата, където с едно зараждане на батерията изминавате до 40 км.

Снимка:zeltini.com

Z-Triton разполага със светлини, клаксон, чистачки на предното стъкло, USB портове за зареждане, два държача за бутилки с вода, сгъваема пътническа седалка, аеродинамичен чадър и дори поставка за чаша за кафе. Има и шест слънчеви панела, така че не всички зареждания на батерията зависят от вас и планове ви. Дизайнерът на превозното средство Aigars Lauzis е горд собственик на куче и дори е включил място за него. 

ВИЖТЕ:“Тритон 3300” – луксозната туристическа подводницата, достигаща до 1 км дълбочина

Снимка:zeltini.com

Странните дизайнерски идеи на Aigars започват по време на сухоземно му велосипедно пътуване от Лондон до Токио.

„Почти цялото ми вдъхновение дойде от това пътуване. Когато караш колело по света, виждаш много идеи и интересни неща, които правят хората в името на комфорта. Бях малко уморен от палатката си, която беше някак нестабилна и не ми даваше усещане за дом. Помислих си, защо да не разполагам с нещо малко по-солидно”, каза 39-годишният изобретател.

Снимка:zeltini.com

Базовата цена на изобретението се очаква да бъде приблизително 10 000 евро, но ако сте решили да поемете на обиколка по света по необичаен начин, инвестицията си заслужава!

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.