В Португалия построиха най-дългия въжен мост в света

Впечатляващо съоръжение за екстремисти!

0
 

Сподели

Shares
Снимка: Lusa/wort.lu

Пътуващите с авантюристичен дух вече могат да добавят нова атракция за лятната си ваканция, а именно – най-дългия висящ мост в света. Той се намира в Португалия и вече е достъпен за всеки, който не се страхува от високо и иска да види красотата на страната от друг ъгъл. 

Мостът 516 Arouca е с дължина 516 метра, откъдето идва и името му, и е предназначен само за пешеходци. Той виси 175 метра над земята и свърза внушителния водопад Агуейрас с дефилето Пейва. Съоръжението се намира на около час от Порто, което го прави изключително удобно за туристи и местни жители.

Снимка: © CARLOS COSTA / Contributor / AFP via Getty Images

Проектиран от Itecons и конструиран от Conduril – Engenharia, SA, мостът се поддържа от две V-образни бетонни кули. Дизайнът му съчетава елементи от пешеходен мост в стил Тибет, а подът и страничните парапети са направени от метални решетки, за да позволят на посетителите да виждат наоколо. Строителството започва през 2017 г., но беше забавено, тъй като местоположението на моста трябваше да бъде променено поради трудности при разполагането и непредвидени геоложки проблеми. 

ВИЖТЕ:Настръхващи съоръжения: 9 от най-опасните мостове по света

Снимка: © CARLOS COSTA / Contributor / AFP via Getty Images

Преминаването отнема поне десет минути. Мостът има за цел да привлече любителите на инженерството, ценителите на природата и хората, които обичат екстремните преживявания. Тези, които преминат през него, ще могат да видят водопада Агуейрас, пътеките Пейва и дефилето Пейва. За да се разходите по моста ще са ви необходими 12 евро (около 24 лв) за възрастни и 10 евро (около 20 лв) за студенти, деца и възрастни, като не се допускат деца под шестгодишна възраст. 

ВИЖТЕ:Страховито: със скейт на 45 м над земята по въжен мост

Предишният рекорд за най-дълъг висящ мост в света държеше Висящият мост на Чарлз Куонен в Швейцария.

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.