Меси със забрана да практикува екстремни спортове

В договора има и други интересни клаузи

0
 

Сподели

Shares
меси
Снимка: instagram/LeoMessi

Лионел Меси е считан за един от най-великите футболисти на всички времена и с право. „Бълхата“, както е известен дребничкият аржентинец, е носител на рекордните шест златни топки, което го поставя по-напред в тази класация от неговия голям съперник Кристиано Роналдо. И докато португалецът е носил екипа на различни грандове, като Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Ювентус, Меси остана верен на Барселона.

Изключително талантливият аржентински нападател има над 680 отбелязани гола в своята професионална кариера, като е носил екипа на един едниствен отбор, а именно каталунския гранд Барса. Но въпреки това, в началото на тази година изтече информация от испанския вестник Ел Мундо относно клаузите, свързани с договора на Лео Меси, който е в сила от 2017 г. и приключва през юни 2021-а. Там бяха представени редица шокиращи данни, като една от най-стряскащите клаузи гласи, че Меси няма право да управлява джетове.

Изглежда, че ръководството на Барселона не желае техният талисман и най-добър футболист да рискува своето здраве, практикувайки екстремни спортове, като освен забраната да кара джет, Лионел не може да управлява и мотоциклети. Естествено, той разполага с достатъчно скъп, бърз и луксозен автопарк, за да може да си набави необходимата доза адреналин от високи скорости и по друг начин, но не това е ключовото в случая. Интересното е брутната сума, която каталунците трябва да изплатят на „Бълхата“ до крайния период на договора.

Става дума за умопомрачителните над 555 милиона евро, което аржентинецът трябва да прибере под формата на имиджови права, заплати и бонуси за своите изяви на терена. А формата на родения през 1987 г. голаджия е все така изумителна, въпреки някои колебливи изяви на Барселона и националния отбор на Аржентина в последно време. Така например, ако погледнем конкретните коефициенти за залагане за победител на Мондиал 2022, ще видим, че Аржентина е със 7-ми най-добър коефициент за краен успех в турнира (13.00).

Меси
Снимка: instagram/LeoMessi

Очевидно, е че „Бълхата“ продължава да е сред най-добрите играчи на планетата дори и в по-напреднала за футболист възраст. Вероятно затова и въпросният договор е на такава стойност и с доста странни и крайни клаузи. Забраната за по-екстремни преживявания обаче далеч не е единственият любопитен елемент от договора – Меси е задължен да научи каталунски език за 4-годишния период на споразумението (въпросният език има сходство с испанския, френския и италианския).

Крупната сума по споразумението му с Барса обаче изглежда доста странна, предвид факта, че клубът има натрупани дългове от над 1 милиард евро. И все пак, без значение дали Лео е успял да научни каталунски, или не, наскоро стана ясно, че от Барселона са готови да предложат нов договор за своята легенда с продължителност 10 години. Голямата разлика в случая ще бъде неговата орязана на половина заплата, но аржентинецът няма да е на загуба, като се има предвид голямата продължителност на споразумението.

Предстои да разберем какви клаузи ще крие такъв евентуален нов договор между Меси и Барса и дали той отново ще бъде ограничен в практикуването на екстремни спортове и дисциплини.

Меси
Снимка: instagram/LeoMessi

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.