„Купа Златица 2021“ ще даде началото на Виваком Даунхил Сериите на 8-9 май

След шестгодишна пауза състезанието се завръща!

0


Дата на събитието: 08.05.2021

Сподели

Shares

След близо шестгодишно прекъсване, емблематичното състезание по планинско колоездене ,,Купа Златица’’ се завръща! Meжду 7 и 9 май на небезизвестното трасе за спускане, част от ,,BikeParkZlatitsa’’, намиращо се на горските хълмове над село Църквище,  сили ще премерят най-добрите в колоезденето. Първото състезание от шампионата по планинско колоездене в дисциплината ‘’Спускане“ е част от ,,Vivacom Downhill Series’’.

Снимка: Вело парк Златица/ facebook

Състезанието

Купа Златица 2021″ ще даде началото на „Vivacom Downhill Series“, а участието в надпреварата ще носи точки за крайното класиране от сериите. Колоездачите ги очаква трасе с дължина 1800 м, денивелация 400 м и надморска височина 1200 м.

Задължително е всеки състезател да има защитна екипировка, която е необходимо да използва по време на тренировки, квалификации и финали:

  • – Каска с подбрадник тип „Фулфейс“
  • – Наколенки
  • – Ръкавици
  • – Маска
  • – Блуза/Джърси с дълъг ръкав

За да се включите в състезанията е необходимо да заплатите такса участие. Всеки, заплатил такса участие получава транспорт до старта за периода 08-09.05.2021.

Снимка: Vivacom Downhill Series/facebook

Регистрация

Регистрирането в състезанието става чрез попълването на специална онлайн форма, която може да откриете тук.

Оранизаторите от местния клуб ‘’Свободно Измерение’’ обединяват усилия заедно с “Колоездачен Клуб Хоталич-Севлиево“ в подготовката на голямо шоу и много изненади, както за състезателите така и за всички любители на спорта и планината. Също така предвиждат голяма площ за къмпинг, където можете да опънете своите палатки и да прекарате незабравими вечери до големия огън.

За актуална информация относно ,,Купа Златица 2021″ следете официалната страница на събитието във Фейсбуук.

Снимка: Любомир Ботушаров / Вело парк Златица/ facebook

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.