В търсене на забравената велоалея

0


Дата на събитието: 26.08.2011

Сподели

Shares

Велошествие

Наближи крaя на август и дойде време за петото велошествие с искане за изграждане на обещаната от общината велосипедна алея в Морската столица.

На предните четири шествия, варненци показаха волята и подкрепата си за техните искания чрез увеличаващия се брой на участниците всеки следващ път:
– 22-ри Април – 50 човека
– 27-ми Май – 120 човека
– 24-ти Юни – 150 човека
– 29-ти Юли – 175 човека

Ето и изявлението на варненската вело група:

„Не ни остава друго освен да вървим напред, да се борим за запазване на тази увеличаваща се тенденция и да наложим събитието като традиционно.

Този път ще направим едно съществено нововъведение. Този и всеки следващ път ЩЕ ПОДПИСВАМЕ ПЕТИЦИЯ С ИСКАНИЯ адресирани до кмета, общината и общинския съвет. След всяко шествие ще внасяме петицията и по този начин ще адресираме директно исканията си до управляващите.

Надяваме се този път да закръглим цифрата на поне 200 велосипедиста. Така че яхвайте велосипедите и елате в петък от 18:30 часа на малкия вход на Морската градина срещу ИУ-Варна. Ще потеглим в 19:00 часа и ще минем по построената част и по не построената част от велоалеята. Поканете и приятелите си!

Елате и този път да подкрепите каузата ни! Елате да покараме, да залепите стикер на паркирал на велоалеята автомобил (разтоварващо е), да се запознаете с нови хора със сходни интереси, да покажете че сте недоволни.

Каузата ни най-кратко, ясно и точно може да бъде дефинирана по следния начин: ИСКАМЕ ДОБРИ ЕВРОПЕЙСКИ УСЛОВИЯ ЗА ВЕЛОТРАНСПОРТ ВЪВ ВАРНА.

Исканията ни са следните:
– Община Варна да започне да проектира и поетапно да строи система за велотранспорт във Варна, обхващаща целия град
– Да се довърши велоалеята, както е по проект
– Да се подобри качеството на велоалеята – да се монтират нужните знаци, маркировки и табели, да се сложат табели за велоалея и такива указващи, че е забранено за пешеходци,както и да се възпрепятства физически достъпа на автомобили върху велоалеята
– Да се подобри контрола на велоалеята – да се глобяват пешеходците и шофьорите паркирали на велоалеята
– Да се интегрира велотранспорта с другите видове транспорт
– Да бъдат поставени велопаркинги на популярните места във Варна, позволяващи сигурно заключване

За повече информация относно велоалеята, обещанията и какво се е случило до момента вижте тази страница:
http://ustrem-bg.com/forum/index.php/topic,1826.0.html

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.