Денят на Земята 2021: Заедно срещу еко кризите

Темата тази година е "Възстанови планетата"!

0
 

Сподели

Shares
Снимка: 25hournews.com

Този четвъртък, 22 април, отбелязваме 51-то издание на Денят на Земята – ежегодно събитие, което се провежда, за да демонстрира подкрепа за опазването на околната среда. От 1970 г., годината на откриване на годишния Ден на Земята, датата 22 април служи като ден за стартиране на редица значителни утвърдителни глобални събития. Едно такова събитие беше началото на Парижкото споразумение от 2016 г., международния договор за изменение на климата.

Тази година фокусът на кампанията е върху подпомагането на местните общности, като се фокусира върху области, които са непропорционално засегнати от проблемите на околната среда. Тези, които живеят на фронтовата линия на тези екологични кризи, не винаги разполагат с ресурси, за да се справят с щетите.

Снимка: ЕPA

През изминалата година стана ясно как нашето здраве и благосъстояние са тясно свързани със здравето на нашата планета. Борбата с климатичната криза изисква решителни и постоянни действия на много фронтове. Решенията обаче са много и действията на място показват, че може да имаме шанс да спрем най-тежката криза, през следващите години.

Много събития тази година ще бъдат съсредоточени върху действията по климата, повторното залесяване или опазването на биологичното разнообразие. Конкретните активности включват намаляване на въздействието върху храните и околната среда (хранителен отпечатък), глобални почиствания, грамотност в областта на климата или научни кампании за гражданите.

На 22 април в 19.00 часа ще се проведе онлайн събитие на тема „Възстановяване на нашата планета“ в сайта EarthDay.org. То ще включва разнообразие от семинари, панели и специални изпълнения за популяризиране на зелените технологии и за споделяне на иновативни методи за възстановяване на екосистемата в света като повторно залесяване, регенеративно земеделие и глобални почиствания.

Събитието ще бъде достъпно за предаване на живо чрез Earthday.org и различните социални медии на организацията, включително earthdaynetwork в Instagram.

Снимка:earthday.org)

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.