„Катерачен гидовник“ със специално видео за безопасността в зимната планина

Момчил Панайотов разказва за опасностите на зимната планина и как да ги избегнем

0
 

Сподели

Shares
Снимка: Рос Имлах

Проектът на Поли-Чан Петрова, озаглавен To The Crag/ Към скалите, продължава да се с развива с пълна сила и да ни показва топ катерачни обекти в страната, към които да се отправим в следващия ни удобен момент.

Следващото видео е по-специално, тъй като то разказва повече за лавинната безопасност, с любезното участие на Момчил Панайотов – председател на Българска асоциация по ски свободен и екстремен стил (БАССЕС) и лектор по „Лавинна безопасност“. Идеята е видеото да достигне разнообразна аудитория, от туристи и ентусиасти, до фрирайдъри (които няма знания по темата), до международни посетители, които искат да се запознаят повече с темата за лична безопастност.

„С любезното участие на Момчил Панайотов направихме едно кратко видео, което обобщава основните съображения, които трябва да имаме предвид, преди да се отправим към зимната планина. Искаме чрез него да предоставим адекватна информация по отношение на лавините – защо са опасни, какво трябва да знаем за тях, какво правим, в случай на инцидент…“, споделя Поли.

Вижте видеото тук: 

Идеята на проекта е, да документира катерачните обекти в страната, да промотира местните природни забележителности ( имаме много! ), да окуражи безопасното и етично катерене, намалявайки до минимум човешкия отпечатък по скалните обекти. Ако искате да се включите във финансирането на проекта, с цел подпомагането на правенето на нови епизоди (разходи за гориво и храна), екипировка и подменянето и може да го направите тук.

 

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.