Надмини себе си в Red Bull Bike the Balkan този август!

Bike the Balkan по Ком-Емине този август!

0
 

Сподели

Shares

На 23-28 август 2021 ще се проведе състезанието Red Bull Bike the Balkan по маршрута Ком-Емине. Състезанието е отборно, по двойки и се състои от шест етапа.

Етапи

• Връх Ком до прохода Арабаконак – 115 километра
• От прохода Арабаконак до прохода Беклемето – 80 километра
• От прохода Беклемето до местност Узана – 77 километра
• От местност Узана до хижа Чумерна – 88 километра
• От хижа Чумерна до Върбишки проход – 79 километра
• От Върбишки проход до нос Емине – 140 километра.

Отборите задължително трябва да включват двама души. В състезанието могат да се включат пълнолетни лица без значение от пола. Ще бъдат допуснати първите 25 регистрирали се отбора, които покриват необходимите критерии.

Критерии за участие

Red Bull Bike the Balkan 2021.08.23

Под 6 часа (7 часа за жени) на Витоша 100
Под 6 часа (7 часа за жени) на колоездачния етап на Лъвско сърце
Линк към резултати от многодневни състезания и други дълги състезания извън България

Провеждане

Всички участници ще бъдат при равни условия, като на първите пет етапа се провежда масов старт. На последния етап някои отбори ще стартират към финала в тип „преследване“. Всеки етап ще започне точно в 7:00 часа. При закъснение за първия старт отборите не се допускат до състезанието. При закъснение за някой следващ етап ще бъдат допускани, но времето на закъснението няма да бъде изключено от времето за завършване на етапа.

ВИЖТЕ:Бързи съвети за велоекспедиции на дълги разстояния

Участниците във всеки отбор трябва да се намират постоянно на до 100 метра един от друг. Напускането на всеки пункт и финиширането на всеки етап трябва задължително да бъде заедно за членовете на отбора.

Trek Stache 9 29+
снимка: trekbikes.com

Участниците могат да използват магазините и хижите, които се намират по трасето, за да попълнят запасите си от храна и напитки.

При попадане на отбор в опасност или наличие на злополука, отборите, които се намират наблизо, трябва да помогнат. Не се толерират нечестни игри. Състезанието ще се провежда в духа на феърплей.

ВИЖТЕ: Илко Илиев постави нов рекорд по Ком-Емине с колело

Всеки участник трябва да има устройство за навигация, като екипът ще предостави GPS следа на трасето и на всеки състезател ще се постави GPS проследяващо устройство.

Scott
Снимка: Markus Greber Photography.

Максимално време на всеки етап е 17 часа. Отбор, който не успее да финишира за това време или финишира след 24 часа няма да се допусне до стартиране на следващия етап.

Проверете всички условия и необходимата ви екипировка, както и допълнителна информация за състезанието на Фейсбук страницата му.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.