Остават броени дни до крайния срок  за кандидатстване на общините за инвестицията на “Уолтопия“

0
 

Сподели

Shares

Над 60 общини кандидатстваха за двете големи съоръжения за Активно забавление, които Уолтопия ще изгради в България. Компанията обяви, че поради големия интерес, ще разшири програмата си за инвестиции в страната, за да включи повече общини.

През януари българската компания – световен лидер в създаването и изграждането на катерачни стени и атракционни съоръжения, обяви, че ще инвестира над два милиона лева в изграждането на две съоръжения за активно забавление в две български общини. Едното се нарича Rollglider и предоставя безопасен полет над избрана забележителност, а другото – Adventure Hub, който доставя здравословно забавление за децата в нов за света формат.

До този момент на сайта на компанията са постъпили над 60 кандидатури. Двата атракциона, които са обект на инвестицията ще се разположат в две различни общини, които ще бъдат избрани измежду кандидатствалите от специално сформирана комисия в компанията. Някои от критериите за оценка включват: годишен туристопоток, близост до историческа или природна забележителност, изградена инфраструктура, и др.

Големият интерес, който инициативата предизвика, кара “Уолтопия” да вземе решение да разшири инвестиционната си програма за България, за да обхване повече локации, с по-малки по размер атракциони, подходящи за различни терени като например горски екопътеки и други природни маршрути. Много от малките общини в България не отстъпват по красота на по-известните в страната туристически локации. За съжаление обаче липсата на инфраструктура и атракциони ги оставя на заден план. Целта на “Уолтопия” с тази инвестиционна програма е да донесе здравословното активно забавление на българските деца и техните родители и да помогне за преоткриването на нашата красива природа и забележителности, където и да се намират те.

Заявки за първите две съоръжения се подават на сайта bulgaria.walltopia.com с предложения за конкретни локации до 15 април. Само заявки подадени от официални представители на общините се разглеждат от комисията. Окончателният избор за тези две съоръжения ще бъде обявен през месец май. По-късно през годината ще бъдат обявени и условията за кандидатстване по втората част от инвестиционната програма на Уолтопия насочена към по-малки общини.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.