79-годишна жена кара кънки всеки ден по повърхността на езерото Байкал

Удивителна история!

0
 

Сподели

Shares
Кадър: НАСТОЯЩЕЕ ВРЕМЯ

79 – годишната Любов Мореходова живее в отдалечено стопанство, в близост до бреговете на езерото Байкал, Сибир. Toва, което я отличава от хората на нейната възраст е, че обожава да кара кънки на лед и го прави всеки ден по повърхността на замръзналото езеро.

„Байкал е най-хубавото място на света, с чиста и неопетнена природа! Не мога да го сравня с нищо друго. Обичам да карам кънки просто за забавление, но освен това те ми помагат да се грижа и за кравите си. Трудно ми е да минавам през преспите, затова, благодарение на кънките, ги наблюдавам. Онзи ден изчезнаха, веднага се качих на леда и започнах да се ослушвам. Мучаха някъде от планината. Много бързо ги намерих. Повиках ги и те се върнаха у дома“, споделя възрастната дама.

Кадър: НАСТОЯЩЕЕ ВРЕМЯ

Като по-млада баба Люба, както я познават, работи дълги години в завод за тежки машини, а когато мъжът и Mихаил почива през 2011 г., остава да живее сама в един от най-отдалечените части на Русия. Жената се грижи за кучета, котки, пилета, кокошки, бикове и крави с телета, а в останалото време кара кънки по езерото.

Кадър: НАСТОЯЩЕЕ ВРЕМЯ

Удивително е, че баба Люба кара с едни и същи почти цял живот. Те са направени от баща като за направата им той изпозлвам дърво и трион.

„Моите кънки са направени през 1943. Вижте колко са запазени, колко добре са били направени“

Когато и се налага да стигне до някъде, възрастната жена само обува кънките си и минава от бряг до бряг през езерото.

Кадър: НАСТОЯЩЕЕ ВРЕМЯ

ВИЖТЕ цялата история на баба Люба във видеото: 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.