Лавинни инциденти: Световната шампионка по сноуборд Жюли Помагалски загина в лавина

Трагичният инцидент се случил по склоновете на Алпите

0
 

Сподели

Shares
Снимка: JEFF HAYNES / AFP

В зимната поредица „Лавинни инциденти“ споделяме актуални новини за нещастните случаи, породени от лавини. Снежната планина винаги крие рискове и злополуки неминуемо се случват. Нека, четейки за тях, се учим от допуснатите грешки и се стремим да не ги повтаряме.

Светът на зимните спортове бе разтърсен от трагичен инцидент, в който световната шампионка по сноуборд Жюли Помагалски е загинала при спускане по склоновете на Алпите край Андермат в Швейцария.

Сноубордистката е била пометена от лавина и намерила смъртта си под снежна маса във вторник, съобщава в. „Льо Матен“.

Освен 40-годишната французойка в трагичния инцидент има още една жертва – планинският спасител Брюно Путели. На мястото на инцидента е бил изпратен екип, но не успял да пристигне навреме.

Снимка: Julie Pomagalski © EPA

ВИЖТЕ:Сейдж Коценбърг: първият слоупстайл сноуборд олимпийски шампион

Спортната кариера на Жюли Помагалски започва през 2000 г. и приключва през 2007 г., след като участва в Олимпийските игри в Солт Лейк Сити през 2002 г. и след това в Торино през 2006 г. Завършила спортния клуб в курорта Мерибел (Савойя), тя е спечелила девет световни Победи за купата, както и кристален глобус през 2004 г.

Според France Bleu Pays de Savoie през последните години Жюли Помагалски е била особено ангажирана в курорта, където е управлявала собственото си ски училище и спортния си магазин. Тя беше и внучка на Жан Помагалски, основател на строителната компания за ски лифтове Poma.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.