От Авориаз с любов (ВИДЕО)

Или впечетляващия спийдрайдинг на Валентин Делък

0
 

Сподели

Shares

 

Снимка: Oliver Godbold / Red Bull Content Pool

Атлетът на Red Bull Валентин Делък непрекъснато разширява границите на скоростното каране и скорошният му проект ‘From Avoriaz With Love’ не е изключение. Той е един от най-добрите световни спийдрайдъри, а във френския ски курорт Авориаз създава вълнуваща поредица от трикове.

Във впечатляващото видео, Делък се спуска със ски по въжетата на лифт, по покривите на известни сгради и ни показва зашеметяващите си умения в спийдрайдинга.

Атлетът започва своята алпийска кариера с фрийски и парапланеризъм, преди да реши да комбинира двете, за да се превърне бързо в един от най-добрите в света в дисциплината. Той е известен и с вълнуващите си видеоклипове и със спиращия дъха проект „Лунна линия“ през 2017 г., когато прави трикове под нощното алпийско небе.

Снимка: Oliver Godbold / Red Bull Content Pool

Делък разкрива: „Избрах Авориаз, защото вече бях направил няколко полета там през 2016 г. и тогава видях потенциала, който имаше. С ограничеността и факта, че ски лифтовете са затворени за обществеността, поради  световната пандемия, решихме, че можем направих нещо голямо. Исках да тествам възможностите си и да направя трикове, които никога до сега не бях правил“.

Предизвикателство пред изпълнението се оказва необходимото разрешение, което спортистът и екипът му трябва да получат, за да може да се осъществи спускането по сградите.

Вижте цялото видео на Red Bull и атлетът Валентин Делък: 

ВИЖТЕ:Видео размазващина: Fabio Wibmer и израелската одисея на две гуми

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.