Пампорово с внезапно решение за затваряне на ски зоната (ОБНОВЕНА)

На 22 март Пампорово закрива сезона

2
 

Сподели

Shares
Пампорово
Pamporovo.me

След като в петък (19 март) „Пампорово АД“ обявиха, че преустановяват работата на ски зона Мечи Чал, а от понеделник (22 март) и ски зоната в Пампорово, в събота от курорта обявиха, че ще продължат работа при определени условия.

Първоначалното им решение за затваряне на ски зоната по-рано от предвиденото, бе взето предвид обстановката в страната и въведените противоепидемични мерки.

„Здравето на служителите и гостите на курорта е най-важно.“, споделиха от Дружеството.

Ски училище „STEVE“ в Пампорово

Въпреки, че условията в момента за каране в курорта са най-добри, от началото на сезона, мярката изглеждаше категорична.

В събота, обаче „Пампорово“ АД съобщи, че сезонът в родопския зимен курорт продължава при спазване на всички противоепидемични мерки.

Ето и цялото съобщение:

След проведено тестово изследване на здравето на служителите, Пампорово АД взе решение ски зона Пампорово да продължи работа при спазване на всички противоепидемиологични мерки. С цел опазване здравето и живота на всички и с цел намаляване разпространението на болестта в курорта и региона, информираме заинтересованите лица, че от 22 март ще останат да работят следните съоръжения: лифтове №2 Студенец–Снежанка, №5 Малина–Снежанка и №6 Стойките–Снежанка, които обслужват всички отворени и към момента ски писти № 1, 1А, 2, 4А, 5, 5А, 6, 6А, 10, 11 и 12. Хотел Перелик ще продължи да работи с 50% от капацитета си при съблюдаване на въведените от 22.03.2021 противоепидемични мерки – неработещи расторанти, барове, фитнес и СПА център и с възможност за изхранване на гостите по стаите. Апелираме всички гости в курорта да спазват противоепидемиологичните мерки, за да запазим здравето и живота, както на туристите, така и на хората ангажирани с обслужването им. При промяна на обстоятелствата като усложняване на обстановката в страната и региона или при значително нарастване на броя на заболелите служители, дружеството ще преразгледа решението си и своевременно ще информира обществеността за възможността ски зоната да продължи работа.“

 

 

 

Сподели

Shares

2 КОМЕНТАРИ

  1. Вече бях на почивка и спорт в Пампорово! Прекрасно е – кой както си го направи! И „болни“ нямаше! Добри условия за ски; вечер: спокойно на масата – всичко с мярка и със родопски манджи и салати; по- младите си лягат по- рано, щото им се спи!
    И кой до колкото му държи – това е положението!
    На другия ден – пак! Ако „някой“ ми удиса на акъла – пак ще отида.
    Бъдете здрави … и Умната!
    И гласувайте – колкото повече- толкова по-добре !!!

  2. Благодарим ви за мнението :)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.