Включи се в доброволческата акция: „Нека бъде пролет в хижа Бузлуджа „

Инициативата по ремонтирането и освежаването на хижата ще се проведе между 10-11 април

0
 

Сподели

Shares

С наближаването на пролетта, Сдружение Туристическо дружество “ Планинари МАШИНИ“ организира доброволческа акция, чиято цел е да ремонтира и освежи хижа Бузлуджа в Стара планина. Инициативата ще се проведе между 10-11 април.

„Харесали сме точно хижа Бузлуджа, защото от скоро (1-2 години) тя е с нови хижари – семейство Гуглеви. Хижарят е бивш готвач, който винаги ни посреща като част от неговото семйство с вкусотии, прясно приготвен хляб, понички за закуска, панирани сърнели и въобще всякакви вкусотийки и в комбинация със страхотната гледка – времето прекарано там ти пълни душата. Затова и решихме, че точно тази хижа заслужава да бъде ремонтирана и да стане още по-уютно място в планината, особено за запътилите се натам Ком-Еминейци и всички планинари, разбира се.“

Идеята е в един уикенд да се сменят всички контакти и лампи, да се монтират във всяка стая рафтчета за книги, и/или за зареждане на телефоните, закачалки, както и да се подновят душовете в общо трите бани на хижата. Освен това, в плана е предвиден и ремонт на външната оградата, както и декорация в стаите.

ВИЖТЕ: 7 екопътеки край Казанлък с невероятни гледки

„Допълнително, бихме искали да помолим всеки, който има възможност да дари книги за да запълним монтираните рафтчета, да се свърже с нас, за да организираме събирането им“, споделят Планинари-Машини – организаторите на инициативата

„На 26 декември 2020 посетихме х. Бузлуджа, за да поднесем нашия коледен подарък от Машините. Точно тогава отделихме малко време, за да направим замервания на стаите. Записахме всичко, което е счупено и би могло да се смени, и поговорихме кога би било най-удачно да се заловим за работа. Така се роди доброволческата инициатива „Нека бъде пролет в х. Бузлуджа“.

„За да сме прецизни в бюджетирането на проекта проучихме предлаганото на пазара и калкулирахме, че ни е необходимо да съберем 2500лв., за да постигнем максимума.
Поставяме си срок до 02 Април 2021 за набиране на средствата“

Може да се включите в акцията със средства в Сдружение Туристическо дружество “ Планинари МАШИНИ“ с адрес гр. София, ул. „Струма” № 4 п.к. 1202 ЕИК: 206322387, по банков път – Postbank IBAN – BG78BPBI79421200033988 BIC – BPBIBGSF или да дарите своята сума тук.

„Но не всичко се изчерпва с материалната страна на нещата – без хора сме за никъде
Търсим щураци, ентусиасти, луди пеперуди, креативни батки, всякакви ремонто-можачи и разбирачи и най-вече приятели, които да приемат предизвикателството заедно с нас.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.