Пампорово прие традиционния „Зимен Байк Дуел„ през изминалия уикенд

Десетки колоездачи от всички краища на България се включиха в зрелищната надпревара

0
 

Сподели

Shares

11-тото поредно издание на уникалния „Зимен Байк Дуел“ събра десетки колоездачи от цялата страна, за да премерят сили по снежните писти на Пампорово. Много адреналин и силни емоции имаше през целия уикенд, а скиорите и сноубордистите в курорта с интерес наблюдаваха зрелищните спускания на колоездачите.

В съботния ден, когато се проведоха тренировките на състезанието, валя обилен сняг, а в неделя участниците се радваха на много слънце и хубаво време. Състезанието се проведе по 1 км трасе, включващо 3 скока, един „дроп“, стръмни отсечки и скоростни прави. Падналият в събота срещу неделя сняг, допълнително затрудни участниците в събитието, които въпреки това показаха много талант и отлични умения на колелата.

Състезанието по традиция се провежда в дуел формат с пряка елиминация, като стартират по двама участника едновременно, а първият пресякал финалната линия продължава напред.

За втора поредна година победител в категорията на мъжете стана Виктор Банкатев, следван от съотборниците му от клуб „Райдърс Юнайтед“ Николай Георгиев и Цветан Димитров.

При юношите конкуренцията беше много голяма, а най-добре се представи младата ни надежда в планинското колоездене Роберто Василев. Втори и трети след него се наредиха Пресиан Маджаров и Иван Кръстев. При децата първи стана Делян Буреш, следван от Димитър Джупаров и Мартин Кущинаров.

 

В категорията на ветераните над 30 години, за втора поредна година златния медал отиде в Бургас с представителя на местния отбор Shore Invaders – Николай Желев. На второ и трето място се наредиха Вечеслав Николов и Добромир Теодосиев.

Състезанието премина без сериозни инциденти, въпреки някои много зрелищни падания в снега. За всички участници и победителите в състезанието имаше подготвени подаръци и награди от партньорите на събитието – Пампорово АД, Ред Бул България и Допелхерц.

Междувременно условията за зимни спортове в курорта са отлични и сезона е в разгара си, като освен да карат ски и сноуборд, посетителите на Пампорово могат да се възползват и от други алтернативни услуги и активности, предлагани от Туристически Център Пампорово, сред които преходи със снегоходки, конна езда, моторни шейни и други.

Информация за всичко интересно, което се случва в Пампорово, работещи писти и съоръжения, както и директна онлайн продажба лифт карти, ски оборудване и хотелско настаняване, може откриете на официалната онлайн платформа на курорта.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.