Катерачен гидовник: Локация Лакатник (видео)

Поли-Чан ни отвежда в до ръба на скалата, в новото и видео.

0
 

Сподели

Shares

Проектът на Поли-Чан Петрова, озаглавен To The Crag/ Към скалите, продължава да се с развива с пълна сила и да ни показва топ катерачни обекти в страната, към които да се отправим в следващия ни удобен момент. 

Новият епизод от поредицата ни води до един от най-известните катерачни обекти в България – Лакатник. Във видеото се набляга на катерачната етика, които всички знаем, но не винаги спазваме като това да не изхвърляме отпадъците си в пещерите, какво да правим ако намерим прилеп, който се нуждае от помощ и има ли място, което е идеално за катерене по време на зимния сезон.

„Интересно е, че докато снимахме, бяхме нападнати от един много агресивен козел, който се опита да ни открадне камерата, за да снима свои си неща, явно!“, смее се Поли.

Серията е официално спонсорирана от Singing Rock, а екипът е изключително благодарен на climbOn, които създават грижа за кожата и подкрепят проекта:

Идеята на проекта е, да документира катерачните обекти в страната, да промотира местните природни забележителности ( имаме много! ), да окуражи безопасното и етично катерене, намалявайки до минимум човешкия отпечатък по скалните обекти. Ако искате да се включите във финансирането на проекта, с цел подпомагането на правенето на нови епизоди (разходи за гориво и храна), екипировка и подменянето и може да го направите тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.