30 000 вертикални метра със ски и сноуборд за един ден?!

Предизвикателството е планирано за 18 февруари

0
 

Сподели

Shares
Снимка: Up-Free/ Pixabay

Скиорът Андрей Балевски и сноубордистът Денислав Бодичев ще се опитат да се спуснат най-малко 40 пъти по пистите в Банско, в рамките на един ден. Предизвикателството ще стартира в 7.30 часа на 18 февруари и ще продължи до 17.00 часа следобяд, а общата дължина на изминатото разстояние предвиждат да е 30 км.

„Правим го за удоволствието от карането. Идеята ни е да направим нещо, което се мери във вертикални мерки, не в линейни.“, споделят двамата опитни почитатели на зимните спортове пред БНТ.

Снимка: Виктор Троянов

Анди и Денислав ще карат по пистите, без специално отделено трасе. Двамата ще се съобразяват с останалите карачи, туристи и посетители, спазвайки стриктно 10-те правила на FIS за безопасност. Сигурността и здравето на самите тях и околните ще бъде основен приоритет на предизвикателството.

Любителите на зимните спортове ще ползват лифта до връх Тодорка, заедно с останалите на пистите и наравно с тях ще изчакват реда си за качване и превозване.

„Ще се спускаме от най-високата точка тук – вр.Тодорка с отлична денивелация – 703 м.“

За да е успешно начинанието им е необходимо да се спуснат минимум 40 пъти.

Карвинг сноуборд техника
снимка: http://www.sgsnowboards.com

Андрей Балевски е част от Българската Лавинна асоциация и споделя, че тази година обстановката на пистата е доста динамична, което увеличава опасността от лавини и съветва всички да карат разумно и да спазват правилата за безопасност!

ВИЖТЕ:Спускане със ски по активен вулкан в далечна Камчатка? Защо не!

 

 

 

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.