Мицеларната вода и нейните свойства

0
 

Сподели

Shares
Снимка: Pixabay.com

Независимо с колко екстремен спорт се занимава и къде я е отвело поредното приключение, всяка дама има нужда да бъде красива, независимо от обстоятелствата. Съвременната козметика предлага всичко необходимо за всякакви случаи, но едно вещество се отличава с доказаните си свойства – мицеларната вода.

Нежно, деликатно и без размазване на продуктите, които отстранява, мицеларната вода почиства грим с всякакъв състав, включително водоустойчив. Спирала, фон дьо тен, очна линия, дълготрайно червило – целият дневен или вечерен грим ще изчезне за секунди с едно движение. Необходими са само бутилка с мицеларна вода и тампон, който да бъде навлажнен с течността.

Тя е изключително бързо и щадящо решение за почистване на кожата, без цвят и мирис. Не дразни и не наранява хидролипидната бариера, не изсушава епидермиса, не люти и не щипе на очите. Премахва добре замърсяванията, като в същото време овлажнява и успокоява епидермиса.

Малко са средствата, удобни за хората с контактни лещи – мицеларната вода обаче е едно от тях.

Снимка: Pixabay.com

Какво съдържа?

Не съдържа алкохол, аромати, силикони, парабени, сапун.

В най-общия случай съдържа обикновена вода. Филтрирана и пречистена.

Някои производители използват вода и от термални източници, родени в дълбоките пластове на земята, с температура до над 60 градуса. При тази висока температура водата има богато съдържание на минерали с множество полезни свойства, които, в комбинация с мицелите (молекули, привличащи мръсотията), работят в синергия.

Други компоненти в състава са екстракти от цветя, етерични масла, овлажнители и някои природни вещества. Всеки трябва да използва мицеларна вода в зависимост от типа на кожата си.

Mоже да изберете от огромното разнообразие тук: makeup.bg/categorys/223763/.

Снимка: Pixabay.com

При суха кожа

За хората със суха и чувствителна кожа мицеларната вода е добре дошла, тъй като е деликатна и не изисква изплакване. Освен почистващата функция, тя има и овлажняваща, а това свойство е чудесно за освежаване на лицето. Действа и като тоник, ако е включен екстракт от зелен чай, лайка, алое или чаено дърво. Нормализира рН баланса.

Снимка: Pixabay.com

При мазна кожа

Ако кожата е мазна и склонна към акне, препоръчителна е употребата на мицеларна вода със съставки, които намаляват производството на себум и затварят порите – с добавка на минерали като цинк например, който спомага за намаляване на секрецията. След почистването, допълнителното обтриване на лицето с тоник ще се отрази благотворно.

Снимка: Pixabay.com

При чувствителна кожа

Хората с чувствителна кожа могат да проявят индивидуална непоносимост към някои добавки в състава, които не е изключено да предизвикат алергична реакция. Сърбеж или обрив може да създаде етеричното масло, прибавено към формулата. При проява на дискомфорт или зачервяване – вариант е продукт от друга марка. При нормална кожа При нормална кожа не е проблем да се третира лицето с употребата на продукти дори от непопулярни марки с полиетиленгликол. След свалянето на декоративния грим с такава мицеларна вода лицето се измива.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.