В Созопол монтираха първата подводна пощенска кутия за Черно море

Тя е на 2.5 метра дълбочина

0
 

Сподели

Shares
Снимка: General Knowledge Enthusiasts of IUT/ Facebook

Пращането на писма от 2.5 метра под водата вече е напълно възможно след монтирането на първата за страната ни и в Черно море, изобщо, пощенска кутия. Атракцията бе монтиранан в Созопол в края на януари от местен дайвинг център, който смята, че би било чудесно да изпратиш писмо до близките си от нестандартното място.

Подводната пощенска кутия, дело на “Sub Diving – Sozopol“ е  неръждаема и е специално поръчана, за да издържи на морските условия и да съхранява написаното до пристигането му до получателя.

Снимка: subdiving.eu

Монтирана е в един от заливите на Новия град, в северната част на плажа ,,Хармани“, където повечето начинаещи водолази се гмуркат. Кутията е разположена на 2.5 метра дълбочина, което означава, че ще са ви необходими само плавници, шнорхел и маска, за да оставите писмото си.

За да не се разпадне от водата, преди това трябва да го поставите във вакуумиран плик и марка, а веднъж пуснете ли го, бъдете сигурни, че ще достигне до получателя си. „Подводни пощальони“ ще бъдат водолазите от дайвинг центъра, които ще доставят писмата до пощенската станция в Созопол.

Снимка: pochivka.bg

Пощенската кутия не е атракция от днес. През 1999 година в Япония е открита първата такава, а към момента от нея са изпратени над 32 000 писма.  Във Вануату пък на 3 метра под водата има пощенска станция с водолаз-пощальон, който продава непромокаеми картички и марки.

ВИЖТЕ:“Тритон 3300” – луксозната туристическа подводницата, достигаща до 1 км дълбочина

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.