TicWatch: смарт часовници от модерното бъдеще

Оптимизирай ежедневието и тренировките си!

0
 

Сподели

Shares

В технологичната ера, в която живеем, смарт часовниците са онази черешка върху тортата на комуникационната индустрия, която направи ежедневието ни доста по-удобно. Снабдените с изкуствен интелект джаджи за ръка освен да показват колко е часът, могат да улеснят комуникацията с близките ни, да следят за физическото ни здраве, забавляват и дори помагат в пазаруването, благодарение на функциите за безконтактно плащане.

И въпреки, че изборът между марките и моделите вече е голям, някои интелигентни часовници са много по-функционални и практични от други и това го доказват световните класации, от които марката TicWatch не слиза в последните няколко години.

Компанията Mobvoi е базирана в Пекин и е смятана за една от най-бързо развиващите се компании в сферата на разработки с изкуствен интелект, както и приложението им в потребителската електроника. Компанията има международни офиси в Сан Франциско, Сиатъл и Тайпей, подкрепена от гигантите Google и Volkswagen, разработва свои продукти и стои в основата на многофункционалните смарт часовници TicWatch.

Представяме ви три смарт часовника от Mobvoi, които определено бихме сложили на ръката си.

TicWatch Pro 3 GPS – свръхчасовник от бъдещето

Още преди да го сложим на ръката си ни направи впечатление солидният му размер и стилният дизайн с корпус от полирана закалена стомана и силиконова каишка с контрастиращи шевове.

Веднага забелязваме комбинацията от два дисплея, разположени един върху друг, което ни подсказва, че сме притежатели на иновативно смарт устройство. Първият е 1.4″ AMOLED дисплей, с резолюция 454х454 пиксела в основата, а върху него разположен изключително икономичен, прозрачен LCD монохромен дисплей. Вторият винаги е видим и показва часа, датата, нивото на батерията и направените от вас крачки, а след като докоснете екрана се активира и първият дисплей – ярък и с наситени цветове.

Друга уникална характеристика, с която ни спечели TicWatch Pro 3 GPS e фактът, че е първият WearOS смарт часовник оборудван с мощния Qualcomm Snapdragon 4100 чипсет, а и солидната му памет –  1GB RAM и 8GB ROM, осигуряват бързината и отзивчивостта при навигиране из менюто, както и достатъчно място за любимите ни приложения, свалени директно от Google Play Store върху часовника.

За да се свържем бързо с близките ни приятели, интелигентният часовник притежава микрофон, с който говорим директно, а здравословното ни състояние се следи прецизно от специално разработени алгоритми, следящи за качеството на съня, пулса и дори нивата на стрес в организма ни.

Като хора, които водят физически активен начин на живот е важно спортните ни дейности да бъдат следени и анализирани, а TicWatch Pro 3 GPS се справя повече от отлично с тази работа, благодарение на набор от спортни режими и прецизен GPS. И ако, често в такива смарт устройства животът на батерията изисква пестене, то тук разполагаме със 72 часа за приключения в нормален режим и цели 45 дни в икономичен режим.

Освен това ни изненада много приятно с възможността за безконтактно плащане, което определено улеснява поривите ни за пазаруване навсякъде.

TicWatch C2+ – дамско бижу на ръката

Дамският модел заслужено е носител на наградите iF Design Award 2019 и Red Dot Design Award 2019 за дизайн, защото наистина изглежда зашеметяващо, но също така е пълен с интелигентни функции за проследяване на здравето ни.

Базиран на операционната система WearOS от Google, съчетанието между класически часовник в комбинация с изключителна функционалност се превръща в желан аксексоар, с който ни забелязват. Трите цвята – розово злато, платина и черен оникс между които да избираме, пасват на всеки вкус.

TicWatch C2+ ни предлага  1.3″ AMOLED дисплей, с резолюция 360×360 пиксела, за да виждаме картината по-ясна.

За спортните ни активности и проследяване на жизнените ни показатели се грижат специално вгарадените сензори, а GPS-ът му гарантира, че няма да се изгубим, докато го носим на ръката си. Освен това можем да пазаруваме безконтактно, благодарение на вграден NFC.

Свързването с околните също е лесно – с Bluetooth и WiFi винаги сме в интернет мрежата.

Батерията с капацитет 400 mAh предоставя 2 дни заряд, в зависимост от интензивността на използване, което ни позволява спокойно да следваме нормалния си ежедневен ритъм.

Изключително приятна изненада бе да открием и допълнителна силиконова каишка в комплекта.

TicWatch E2 – практичният смарт часовник

Търсим си висок клас смарт часовник с подобна функционалност, при малко по-ограничен бюджет и попадаме на модела TicWatch Е2.

Характеристиките му са сходни с тези на събратята му, а дизайнът изчистен, лек и удобен. AMOLED дисплеят е 1.39“ с резолюция 400×400 пиксела, а за свързаността до всяка точка се грижи вграденият GPS, Bluetooth и Wi Fi.

Освен за комуникацията, интелигентният часовник се грижи и за жизнените ни показатели във всеки момент, което го превръща в перфектния ни партньор за фитнес или плуване.

Водоустойчив и с изчистен дизайн Е2 разполага със силиконова каишка и пасва идеално на спортна или спортно-елегантна визия в градската среда.

Всички модели на TicWatch са съвместими, както с Android смартфони, така и с iOS.

Следете  канала на марката в Youtube за актуални предложения и ревюта, адаптирани изцяло на  български език, както и профилите на TicWatch в Инстаграм и Фейсбук.

Моделите Ticwatch могат да бъдат намерени в търговската мрежа на Теленор и в онлайн магазина, както и в магазини Техномаркет , и официалният сайт на марката за България.

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.