„Да тичаш към себе си“ с Краси Георгиев и първата му книга

Автобиографията на ултрамаратонеца проследява личностното му развитие и самоцели

1
 

Сподели

Shares

Краси Георгиев

Ако някой може да ни мотивира да си обуем маратонките и да хукнем по пътеката, то това е ултрамаратонецът Краси Георгиев. Виждали сме го да бяга по 55 часа,  да дърпа камиони, да прави по 1000 упражнения на ден и да оцелява в бразилската джунгла. През 2017 г. става първият български спортист успял да финишира в американската надпревара Badwater, а четири години по-рано завършва успешно един от най-трудните маратони в света – Martathon des Sables в пустинята Сахара.

Неуморен и винаги тичащ напред към целта, Краси събира в автобиографията си „Да тичаш към себе си“, всичко онова, което го е водило към финала и му е давало посока там, където я няма.

Книгата проследява определен период от живота на Краси – от детството му, през заминаването му за Англия, преместването му в САЩ  и завръщането му в родината. Всяка от десетте глави на „Да тичаш към себе си“ се фокусира върху принцип, който автора следва и днес.

Какво подтиква ултрамаратонец да напише книга, кой е основният негов житейски прицип и защо е толкова важно да не спираме, попитахме самия автор:

360°: Отскоро на пазара е новата ти книга. Разкажи ни кое те вдъхнови да създадеш тази книга?

Краси: Книгата е факт. Отдавна мислех да напиша за приключенията си и затова как бягането е повлияло на трансформацията ми, въобще на мен като индивид. Реших да опиша всичко в една книга, за да покажа, че всеки може да постигне каквото поиска стига да има мотивацията.

360°: Кои са основните акценти?

Краси: Важното в нея е как някой като мен успява да намери себе си и да харесва това, което е постигнал.

Краси Георгиев
Снимка: Личен архив Краси Георгиев

360°: В какво за теб се състои пълноценният начин на живот?

Краси: В това да можеш да се харесваш или ако не – да имаш смелостта да се промениш. Важно е да не спираш да се търсиш, защото затлачването е една от причините да не можем да постигнем дисциплина, а оттам и мечтите си.

 360°: С какво твоята история се доближава до тази на всички нас?

Краси: Аз не съм по различен от всеки, който видя на улицата, в офиса или в магазина… Просто аз знам колко е трудно да започнеш да се възприемаш и да се харесваш такъв какъвто си и избрах да не спирам да работя върху Краси, който искам да съм.

360°: Защо е важно да “тичаме” към себе си?

Краси: Важно е, защото това е най-прекият път към себе си. Ако не сме се намерили, няма да можем сме в помощ на другите. За мен, най-важното послание и кауза е да раздаваш наученото на околните. В това е смисълът. 

360°: А сега накъде тичаш?

Краси: Тичам постоянно, откривам се, откривам хората, около мен по друг начин. Всичко,което искам да постигна докато съм тук е да не позволя на душата ми да се умори, защото в момента, в който спрем развитието и прогреса си – губим всичко.

Може да поръчате книгата „Да тичаш към себе си“ онлайн или в книжарниците.

Краси Георгиев на Badwater 2017.
Краси Георгиев на Badwater 2017.

Сподели

Shares

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.