Руснак разработи устройство за каране на сноуборд по равни терени

Идеята се ражда след затварянето на пистите заради пандемията

0
 

Сподели

Shares
Снимка: biwork.ru

Сноубордистът и инженер Михаил Свищев от областта Алтай в Русия разработи устройство, което ви позволява да карате сноуборд на равен терен. Изобретението вече има свой прототип, а създателят му продължава да работи по подобряване на техническите харектеристики.

Идеята на Свищев се ражда покрай световната здравна пандемия и затварянето на ски пистите. Според него, карането на сноуборд е необходимост и е важно да може да го практикува навсякъде

Изобретението,наречено SnowTug, ви позволява да карате сноуборд без да се съобразявате с терена. Верижното устройство, се прикрепя към задната част на дъската и я тласка напред. Мощността на приспособлението е достатъчна дори за теглене на сноубордист нагоре. Влекачът е доста компактен – дълъг само около 40 сантиметра. Лесно е да се носи в малка раница и успява да работи при температури до минус – 20°С, а теглото му е 8 кг.

Снимка: popmech.ru

SnowTug може да достигне скорост до 30-40 километра в час. Приспособлението има две скорости: за ускорение нагоре и предавка за бързо придвижване. Управлението става лесно с помощта на безжично дистанционно управление

В зависимост от натоварването, верижното устройство може да работи до 5 часа. То се свързва със смартфон чрез Bluetooth, за да следите параметрите му и да контролирате настройките.

„ Исках да създадам устройство, с чиято помощ да се движим нагоре по склоновете без помощта на лифт. Оказа се много трудно да се изберат компонентите, материалите  и да се създаде херметичен дизайн, който да предпазва електрониката. След финалните успешни тестове се радвах като дете, а сега се стремим да доусъвършенстваме машината“,  казва Михаил.

Как работи устройството вижте във видеото: 

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.