Hanwag празнува 100 години юбилей с 3 лимитирани модела трекинг обувки

От създаването си през 1921 г., обувките на баварската марка са синоним на традиционно майсторство и издръжливост, допълнени с технически опит и непрекъснати иновации.

0
 

Сподели

Shares

 

„Роден в Бавария – носен по целия свят“ това е мотото на немския бранд Hanwag (Ханваг), който произвежда висококачествени обувки за алпинизъм и трекинг в седалището си във Виеркирхен, близо до Мюнхен. От създаването на марката през 1921 г., обувките Hanwag са синоним на традиционно баварско майсторство и издръжливост, съчетана с технически опит и непрекъснати иновации.

Със специфичен фокус върху перфектното прилягане, здравина и висококачествени материали, всички обувки на компанията са произведени в Европа. Всички обувки Hanwag са направени или с циментирана конструкция или традиционна, ръчно изработена, двойно зашита конструкция. Тези много сложни техники са най-висококачествените налични методи за изработка на здрави и стабилни обувки. Те гарантират, че всички модели Hanwag могат да бъдат препродадени. В резултат на това обувката Hanwag може да служи цял един живот.

Точно преди 100 години Ханс Вагнер, основателят на Hanwag, започва да прави обувки. Или по-точно: планински обувки. Той се радва, носейки ги в планината. Много. И то редовно. Планинските обувки на Ханс Вагнер трябва да бъдат здрави. И да може да ги сподели с приятели. В края на краищата издръжливата кожа, използвана за зашиване на горната част, няма да се захаби. Единствено подметките, биха могли да се износят с течение на времето. Ето защо двойните шевове – със своите характерни два реда шевове, които се виждат отвън – са предпочитаната техника на изработване в неговата обущарска работилница. По този начин, подметката може да се свали относително лесно, след като се износи, и бързо да се замени с нова. Което пък означава, че скъпата, здрава кожена горна част може да послужи още дълги години.

Hanwag използва абсолютно същата конструкция и особено здрава пълнозърнеста кожа, за да направи своите юбилейни модели за 2021 – в ограничена серия с релефна индивидуална серийна номерация.

Моделът HANS 100 е създаден именно, за да чества издръжливостта и дълголетието на продуктите Hanwag, като дизайнът е вдъхновен от традиционните планински обувки. Произведен изцяло в Германия, моделът е от висококачествена телешка кожа Terracare от фабриките Хайнен, с Vibram® подметка и юбилейно лого. Като модерен прочит на класическата планинска обувка, елегантният модел HANS 100 може да се носи навсякъде.

Моделът WAGNER 100 със своят неостаряващ класически дизайн е изработен с традиционните двойни шевове и носи невероятен комфорт и стил, които няма да ви изневерят с години. За това свидетелства и ултра меката и лека подметка Vibram V-Lite, като цялата обувка е произведена в Германия, достъпна в дамски и мъжки вариант. Тази лимитирана серия също носи юбилейното лого.

Моделът ALASKA 100 маркира не само 100-годишнината на бранда, но и 25 години от лансирането на емблематичния трекинг модел Alasca GTX. Обувка, която ще издържи на всякакви условия и ще донесе комфорт, сигурност и стабилност, дори с тежка раница на гърба. Не случайно името на този модел е вдъхновено от един от най-суровите, но и вдъхновяващи райони за трекинг.

Открийте обувките Hanwag в избрани магазини в България, включително Skisharki & Zarimex.

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.