Туристически център Пампорово – разнообразни активности за всеки

Свежи идеи какво да правиш в курорта, на и извън пистата

0
 

Сподели

Shares
Снимка: bgtourism.bg

Сезонът е в разгара си, а желанието да покараш ски и сноуборд или просто да се поразходиш между боровете те отвежда в Пампорово – мястото, на което ще си прекараш наистина добре свободното време. На входа на курорта те приветства Туристически Център Пампорово, който предлага различни активности в зимната планина, подходящи от малки до големи.

Центърът отваря през лятото на 2018 година, работи целогодишно и ще ти предложи актуална информация за Пампорово и региона, както и богато разнообразие от екскурзии, пешеходни турове, вело турове и различни занимания на място, според сезона.

Събрахме на едно място няколко интересни дейности, предлагани от Туристическия център, които с кеф да практикуваш в Пампорово.

Конна езда

 

На кон из чудната природа на родопите е усещане, което ще помниш дълго и ще има много детайли за коня, взаимодействието ти с него и природата около теб, за който да разказваш след това. Опитен инструктор-водач ще те отведе до една от най-живописните природни забележителности, в близост до курорта – Смолянските езера, а усещането да пояздиш е страхотно! 

Моторни шейни 

 

Ако искаш да разгледаш по-голям периметър от курорта, наеми си моторна шейна! Разходката за рязко вдигане на адреналина стартира от к.к. Пампорово и финишира до най-високия връх на Родопите – Голям Перелик. Преживяването определено си заслужава!

Снежен гид

Ако за първи път караш в Пампорово или все още има места, които не си видял там, то наемането на ски/сноубрд гид е добра алтернатива за задоволяване на любопитството ти. Открий интересни места, скрити в горите на Родопите, покарай фрийрайд из заснежените девствени склонове и изживей на макс зимната планината. Ако използваш гид, освен че ще откриеш всички възможности по най-бързия начин от Туристическия център ще ти подарят видео и фото заснемане, които ще запечатат най-готините ти мигове от преживяното. Заслужава си да поръчаш това за компанията ви за следващото каране в Пампорово, нали?

Пешеходни преходи

 

 

Искаш да разгледаш уникалната природа на Родопите?  Участвай в еднодневен пешеходен преход по планинските склонове! От Туристическия център ще те преведат през чудни места с красиви пейзажи на зимно Пампорово. Чували сме, че Пампорово е курота с най-много слънчеви дни в годината и от наш опит знаем, че има нещо вярно в това.

Преход със снегоходки

 

Ако не караш ски или сноуборд, преходът със снегоходки е е страхотна алтернатива да разгледаш планината и нейните труднодостъпни места през белия сезон. Избирайки преход със снегоходки, ще можеш да преоткриеш местността Орфеевите скали и язовир Пампорово през зимата. Също така няма да скучаеш докато другарите ти карат по пистите, а ти не си фен на това.

Ски занималня за деца (4-6 г.)

Ако си на семейна ваканция с децата, имаш възможност да ги запишеш на ски занималня. Снежните приключения за малчуганите се намират на  Ски център 2 – Малина, където се предлагат обучения по ски, както и забавни игри навън или на закрито през целия ден в часовете между 9.00 ч. и 16.30 ч.

Зоната, в която се провеждат активностите е оборудвана със специална транспортна ски лента с дължина 36 метра, която отвежда децата до най-високата точка. А за да не се притесняваш, докато караш ски или работиш, за децата ти ще се грижат педагог и няколко ски учители с дългогодишен опит.

Ски училище за деца (7-12 г.)

„Бялото училище“ е добър избор за всички подрастващи деца, които имат интерес към карането на ски. Тук децата ти ще се забавляват и ще направят първите стъпки в зимните спортове, ще могат да карат свободно по зелени и сини писти, а за тяхната безопастност ще се погрижат утвърдени професионалисти и учители. 

Можеш да ги оставиш за половин или цял ден като ти избираш дали да са в група с други деца или обучението им да бъде изцяло индивидуално. Не се притеснявай за екипировката, ако нямаш собствена – от училището я подсигуряват.

СПА сред природата

На разположение в курорта е и големият Спа център Body & Soul SPA Lounge в хотел Перелик, за пълно възстановяване на духа и тялото. Разположен е на 3 етажа и над 2000м2. Всеки, който си е закупил лифт карта ползва 15% отстъпка от цената за посещение.
 Родопа планина е с високо ниво на отрицателни йони, което ще се отрази ползотворно върху здравето и тонуса ти.

Разходка из пещери

Ако си за по-дълго време в Пампорово и искаш да разгледаш наоколо, отиди на целодневна екскурзия, включваща разглеждането на Триградското ждрело и посещение на Ягодинската пещера и пещерата Дяволското гърло. От Туристическия център осигуряват транспорт и водач, който ще те запознае с историята на природните феномени.

Офис в гората

Във времена, в които е все по-лесно да работиш от различни точки на света, нуждаейки се единствено от интернет, планината е сред най-добрите ти алтернативи. Нестандартният офис сред борова гора е извор на творческо вдъхновение и уединение с природата, а чувството да работиш, буквално в иглу, е повече от яко. Коуъркингът в Пампорово е перфектното работно място за всички нас, които имат нужда да се откъснат от градската среда, продължавайки да работят.

Повече информация за дейностите, предлагани от Туристически център може да получите в официалния сайт на курорта, на телефон 088 264 3100 или в официалната страница във Фейсбук.

 

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.