„Палецът на свободата“ – дебютната книга на Вълшебния керван с вдъхновяващи истории

Маги и Цветин ни държат за ръката чак до Индия

0
 

Сподели

Shares

Ако някой може да ни надъха да зарежем целия си досегашен живот и да тръгнем да обикаляме земното кълбо на пеша или автостоп, то това са Маги и Цветин. Двама от любимите ни пътешественици са изцяло отдадени на странстването по света и заети с опознаването на неговите хора. „Вълшебния керван“, както се наричат, обикаля по суша и вода, ползва карта и компас, а времето му за достигане на крайната точка е неограничено. Нощува из планини, пустини, джунгли и морета и честичко остава под звездното небе. Не се спира пред климатичните условия и  не бърза да се прибира. Обича да му е интересно и винаги търси тайнствени дестинации.

Снимка: Вълшебният керван

И понеже най-добрият разказ е преживяният, Маги и Цвети издават дебютната си книга, озаглавена „Палецът на свободата“.

На страниците и ще попаднете на Духа на приключенията, който ви кани да поемете на едно сурово, преоткриващо света, пътешествие от Европа към Индия по сухоземни, отдавна забравени пътища.

Книга, която ви кара да пресъхнете от жажда в иранските пустини, да настръхнете от ужас в сепаратистките региони на южен Пакистан, докато ви ескортира военна полиция, да онемеете пред извънземната красота на Каракорум, докато стопирате по най-страшния планински път на земята, да се изгубите сред тантрични будистки манастири в Хималаите и да преоткриете дълбините на мистична Индия.

Снимка: Вълшебният керван

Как двама пътешественици се спасяват в едни от най-опасните терористични зони на земята? Какво научава човек след осем месеца без покрив над главата, докато пътува на автостоп през Азия? Как културата на Близкия Изток и Индия могат да променят вътрешния ви свят необратимо?

На 374-те страници ще откриете отговорите и ще получите по-дълбоко разбиране за религията, културата и историята на Индийския субконтинент. Надникнете зад завесата на един нов свят и не спирайте да си създавате мечти.

„Палецът на свободата“ ще ви помогне да ги сбъднете, показвайки ви посоката и даваща ви куража да се гмурнете в този свят с главата надолу, достигайки до границите на собствените си възможности.

Книгата „Палецът на свободата“ може да поръчате от официалния сайт на „Вълшебния керван“.

Снимка: Вълшебният керван

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.