Трети национален събор „Каяк в бързи води 2011“

0


Дата на събитието: 04.09.2011

Сподели

Shares

Каяк в бързи води 2011 - Нека бъде Струма

Река Струма ще приюти за трети пореден път националния събор на любителите на гребните спортове в бързи води. През пролетта на 2011 г. Българско каяк общество, съвместно с клубовете по рафтинг и еко организации, успя да спечели делото срещу изграждането на 4 МВЕЦ по поречието на реката. По този начин Кресненското дефиле ще остане един от красивите природни обекти на България и място, където каякът и рафтингът ще могат да се развиват в полза на обществото и спорта.

Поради тази причина през 2011 г. съборът ще се проведе под мотото „Нека бъде Струма“.

Отново основният състезателен елемент ще бъде насочен към насърчаване на начинаещите и най-малките, които редом с родителите си, ще премерят сили по изграденото за целта слаломно трасе. Допълнително към програмата тази година ще бъде включена и надпревара за напреднали, която ще се проведе с подкрепата на Българската федерация по кану-каяк. Двете организации все по-често си подават ръка при организирането на събития и това оказва положителен ефект на спортовете, свързани с бързите води.

След състезанието вечерта ще продължи с награждаване и парти на открито. През дните на събора традиционно по реката ще има множество демонстрации и масови спускания.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.