Фотография с мисъл за природата

Някои от най-добрите фотографи в света се включиха в инциативата Prints for Nature

0
 

Сподели

Shares

 

Снимка: David Doubilet/Prints for Nature

Някои от най-добрите фотографи в света се обединиха в обща кауза. Те се включиха в инциативата Prints for Nature, чиято цел е да подпомогне опазването на природата по света.

Снимка: Amy Vitale/Prints for Nature

Над 85 световно признати фотографи предоставиха свои снимки, а уникалните кадри са пуснати в продажба. Всички приходи ще отидат за организацията Conservation International в помощ на хората, които работят за опазването на дивата природа и проекти, чрез които се подпомага тази кауза.

Снимка: Michaela Skovranova/Prints for Nature

Към инициативата на многократно награждавания фотограф и автор на филми Ейми Витале се присъединиха много други фотографи на National Geographic. Сред майсторите зад обектива личат още имената на Жоел Сарторе, носителят на Оскар Джими Чин, носителят на Еми Бевърли Жубер и много други.

ВИЖТЕ:Джими Чин – откровено за живота на ръба

Снимка: Jody MacDonald/_Prints for Nature

„Природата ни изпрати силно послание, което ни напомня колко малък и взаимносвързан е светът ни“, споделя Ейми Витале.

„Това е важен  момент, в който можем да променим отношението си към природата и към един друг. Трябва да се грижим за  тази планета и да предпазим обитателите й. Днес почти 1 милион видове са застрашени от изчезване. Нашето собствено здраве и съдба са свързани с природния свят и е засегнато от загубата на видове. Когато се видим като част от пейзажа и част от природата, тогава ние можем да оценим, че чрез спасяването на природата спасяваме и самите нас“, допълва тя.

Снимка: Florian Ledoux/Prints for Nature

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.