Три приключенски календара, с които да се вдъхновяваме през 2021 година

Фотографите Бранислав Бранков, Виктор Троянов и Владимир Терзийски са част от книгата "Български приключенски фотографи"

0
 

Сподели

Shares

Годината е към края си, а ние нетърпеливо надникваме в следващата, с надеждата да е още по-вълнуваща, позитивна и приключенска. Като едни видни авантюристи и търсачи на силни емоции във всяка точка на света, подбрахме три мега вдъхновяващи календара на родни майстори на фотографията, с които да прекараме на драго пътешествие предстоящата 2021 година.

„Фрийрайд календар“ от ВикторТроянов

За пета поредна година календарът на виртуоза на екшън кадрите, влиза в домовете ни. В тазгодишното издание ни очакват нови фотографии, както и някои от най-известните му стари фрийрайд класики. Форматът съдържа 12 индивидуални фотографии с размер 46 x 34 cm, които са подходящи и удобни за изрязване и рамкиране след края на годината.

Календара може да закупите онлайн от сайта на автора или от щанда на БАССЕСС.

„Живи планини“ от Бранислав Бранков

В новото предизвикателство на експедиционният фотограф Бранислав, ще видим не просто пейзажен календар, който да си окачим на стената в хола. Форматът не е класически– всеки месец ще има отделна страница, на гърба на която ще бъде отпечатана историята от създаването на съответния кадър, преразказана в текст и снимки. Календарът ще бъде истински сборник с разкази –  наполовина мемоар и наполовина пътеводител през планините, които пленяват автора им най-силно.

Календарът съдържа 12 впечатляващи кадъра от Андите, Патагония, Алпите и Пирин – за всеки месец, заедно с 12 завладяващи планински разказа, които ще те потопят в създаването и преживяването на всеки един кадър.

Тази година 20% от цената на всеки продаден календар ще бъдат дарени за благотворителност, в подкрепа на деца в неравностойно положение и деца от семейства на прага на бедността.

„Живи планини“ може да закупите онлайн от сайта на Mountain Talk. 

„Полет над България“ от Владислав Терзийски

За трета поредна година, пейзажните фотографии на Владо, ще греят на стената и на бюрото ви, опознавайки родината. Авторът споделя, че през изминалите години събира много добри кадри, от които е невъзможно да избере само 13 ( 12 месеца + корица) и решава за 2021 г. да направи два календара – стенен и настолен с различни снимки.

Форматът на стенния календар е  48 х 33 см, най-масовият размер календари от този вид, а на настолния 21 х 14,8 см. И двата съдържат 13 големи снимки, 12 за всеки месец и 1 за корицата. Страниците са печатани двустранно и са завършени със спирала за по-лесно разлистване.

Календара може да поръчате онлайн от сайта на Владислав Терзийски.

Ако пък искате да се радвате на творбите на тези фотографи накуп, в компанията на още 15 от най-добрите родни майстори на приключенския обектив, поръчайте нашия фотоалбум „Български приключенски фотографи“.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.