Първата раница на ORTOVOX за лавинна безопасност с въздушна възглавница е вече тук!

Системата AVABAG на Ortovox е един път!

0
 

Сподели

Shares

 

Системата AVABAG на Ortovox е първата разработена от компанията система за лавинна раница с въздушна възглавница, откакто фирмата спира разработването на ABS раниците си.

Характерни за тази система са лекото тегло и компактните размери. Друга особеност на системата AVABAG е, че дава възможност за активиране на раницата в режим тренировка, без да се разходват консумативи. Това се дължи на факта, че не включва пиропатрон. Можете да тренирате, като я активирате отново и отново докато свикнете, така че да сте добре подготвени в случай на извънредна ситуация.

 

Три любими модела

Раницата ASCENT 30 AVABAG е идеалната раница с въздушна възглавница за по-дълги ски турове. Вместимостта на този модел е 30 литра използваем обем, за да може да побере всичко, от което се нуждаете – оборудване за безопасност, система за вода, дрехи за смяна и нещо за хапване, всички тези неща си имат своето място!

Раницата за ски преходи не само трябва да бъде функционална, но и да е удобна, особено при дълги турове. Големият комфорт при носене на ASCENT 30 е гарантиран от отлятата от пяна 3D система за гръб, която е едновременно лека и здрава. Комфортът с тази раница е гарантиран и от допълнителните характеристики, които притежава: като възможност за прикрепване на пикел и щеки, цип по цялата периферия за бърз достъп до оборудването, приспособление за прикрепване на ски диагонално с цел по-голямо удобство при носене и много повече!

FREE RIDER 22 AVABAG е изключително лека лавинна раница с AVABAG система в комбинация с нов протектор за гръб, който се адаптира към тялото и остава гъвкав дори при студено време. Иначе казано лавинна раница, която осигурява върхово ниво на защита и комфорт.

Обновеният протектор за гърба SPS FLEX комбинира надеждна защита и гъвкавост. Изграден е от осем елемента, които се адаптират към тялото и остават гъвкави и в най-студеното време. Същевременно при удар пяната на протектора моментално се втвърдява и така се абсорбира и разпределя силата.

Широкият кръстен колан, осигуряващ плътно прилягане на раницата към гърба, гарантира стабилността ѝ. Вътрешността е перфектно организирана, така че да се улесни опаковането на багажа. Раницата предлага пълни 22 литра обем около около AVA BAG системата.

По отношение на характеристиките нищо не може да бие тази лавинна раница –  диагоналното приспособление за ски осигурява бързо и сигурно закрепване на ските, отделният джоб за лавинно оборуднавне доставя бърз достъп, прикрепената мрежа за каска е фиксирана в отделение с цип, дори е помислено за сноубордистите, които с лекота могат да закрепят сноуборда си.

ASCENT 28 S AVABAG е лавинна раница, проектирана специално за жени. Тази раница за ски турове в планината има по-къса гръбна система, отколкото нормалните размери раници, предназначени за мъже. Ремъкът за пристягане към хълбока и раменните ремъци също са адаптирани към женската анатомия.

От специалното отделение за лавинна екипировка, през ципа по цялата периферия, съвместимостта с хидратиращата система, възможността за закачане на пикел и въже, до диагоналния закрепващ механизъм за ски – ASCENT 28 S AVABAG разполага с всичко необходимо за дълги ски турове!

 

Повече за продуктите на ORTOVOX можете да научите на място в магазини „Стената“ или на официалния им сайт.

 

 

 

 

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.