Емблематичният модел яке на Fjällräven се превръща в серия – за истински студените зими

Никога вече няма да ви е студено! С новата Expedition серия на Fjällräven

0
 

Сподели

Shares

 

Сух студ, мокър студ, вятър. Движение, почивка, сън. Що се отнася до студа, няма решение с един продукт, подходящ за всички дейности: имате нужда от система за студено време. Затова, за сезон есен-зима 2020 г. Fjällräven превръща легендарното си яке Expedition Down в цяла серия за студено време.

Новата серия Expedition включва дълго яке тип парка за много студено – в моменти на по-малко натоварване или почивка, леко яке тип пухенка за активни ситуации и яке със синтетичен пълнеж, който гарантира топлина във влажна среда. Заедно с оригиналните якета Expedition Down Jacket и якето Expedition Down Lite от 2018 г., серията осигурява функционална топлина във всяка ситуация в природата, така че никога повече няма да почувствате студ. Fjällräven обяснява повече за пригодността на естествения пух спрямо синтетичния, за да отговаря на тези различни ситуации.

Емблематичното яке

Оригиналното яке Expedition Down е родено от чиста и проста необходимост. По време на жестоко студена зимна експедиция в Северна Швеция преди почти 50 години, основателят на Fjällräven, Оке Нордин, се оказва замръзнал до основи, докато прекарва жалка нощ в ръчно изкопана снежна яма. Тогава той си обещава, че след като изпитанието приключи, ще разработи яке, което прави невъзможно усещането за студ. Реализацията на това обещание е якето Expedition Down, направено от две якета, зашити заедно, за да се сведе до минимум загубата на топлина.

От излизането си през 1974 г., Expedition Down Jacket е яке, намерило място в експедиции до Арктика и Хималаите, но също така е затоплилo гърбовете на градските жители, изправени пред мразовити зими и състезателите на Fjällräven Polar, каращи кучешки шейни през Норвегия и Швеция. И за да се погрижи за всички тези различни ситуации на студено време, Fjällräven реши да даде начало на серията Expedition.

Серията Expedition

Създадена не само за да ви топли, цялата серия е изработена с мисъл за устойчивост.

„Искахме да предложим на ентусиастите на открито по-голяма гъвкавост в нашия асортимент, като спазваме нашите високи стандарти за устойчивост, като същевременно почитаме нашето наследство“, казва Джеймс Лий, дизайнер във Fjällräven. „Устойчивото производство е приоритет за нас, така че работихме усилено, за да гарантираме, че новата серия Експедиция ще издържа на висок контрол и в това отношение.“

Всеки продукт е лесен за поправка, лицевите тъкани и облицовките са направени от рециклиран найлон и, както винаги при Fjällräven, пухът е етичен, напълно проследим и тъй като е страничен продукт на хранителната индустрия, няма абсолютно никакво скубане на живи животни, освен това спомага за намаляване на отпадъците.

Fjällräven Down Promise, е политика на производство, въведена от 2014 г., осигуряваща спокойствие на потребителите. Пухът на Fjällräven е напълно проследим до ниво ферма. Компанията работи само с един доставчик, който използва съвсем малък ферми. Това минимизира риска и улеснява надзора. Fjällräven знае точно откъде идва пухът и че е с най-високо качество.

Упоритата работа на компанията е призната в отчета Textile Exchange’s Material Change Insights Report. Използвайки данни от своята програма Corporate Fibre and Materials Benchmark programme, отчетът посочва Fjällräven като водеща производителна марка със 100% усвояване на препоръчаните методи за намаляване на отпадъците. В допълнение, Fjällräven е първа в списъка на Four Paw’s Cruelty Free Down Challenge, побеждавайки други известни марки в индустрията за outdoor стоки.

Край на зъзненето! Пет съвета как да ви е топло, независимо от студа:

  1. Наслояване – Три до четири слоя осигуряват защита от студ, вятър, сняг и дъжд, и са най-бързият и лесен начин за регулиране на телесната температура, когато сте в дивата природа. Когато сте активни, свалете един слой. Когато сте в покой – дори преди да ви е станало студено – добавете слой.
  2. Блокирайте вятъра – В безветрен ден въздухът около тялото ви се затопля и действа като слой изолация. Ако започне да духа вятър, можете да помахате за сбогом на този топъл слой, който веднага е заменен от нов, студен въздух. Колкото повече духа вятърът, толкова по-студени ставате. За щастие, доброто ветроустойчиво облекло може да блокира връзката между температурата на въздуха и вятъра, и ефекта, който те имат върху кожата ви.
  3. Пийте топла вода – Най-бързият начин да се загреете и от вътре е да пиете гореща течност. Затова заменете студената си вода с гореща или дори опитайте горещ чай с малко захар или мед за затоплящ прилив на енергия.
  4. Подскачайте – движението, под всякаква форма, ще ви помогне да се загреете, но за да накарате тялото си да задвижи кръвта и през крайниците ви, опитайте скокове тип звезда или т.нар. jumping jack.
  5. Прегърнете бутилка с топла вода – Точно както когато сте били дете! Напълнете бутилка с вода (която може да поеме горещи течности) с гореща вода и я сложете в спалния чувал, докато се настройвате за през нощта. Спалният чувал ще бъде приятен и топъл, когато влезете вътре, за да заспите и ще имате топла вода за пиене през цялата нощ.

Искате и вие да сте на топло през студените сезони? Открийте есенно-зимната колекция на официалния сайт на Fjällräven за България и в магазина на марката в The Mall, бул. Цариградско шосе 115, София.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.